2012 – het jaar van Mevrouw H in vogelvlucht

 In Mevrouw H.

Het jaar dat Mevrouw H officieel een weblog werd. Het jaar waarin ik me bij tijd en wijle ook écht een mevrouw voelde. Het jaar waarin ik 40 werd. Het jaar waarin ik soms te veel in m’n denken zat waardoor het doen even niet zo goed lukte. Het jaar waarin ik leerde accepteren. Het jaar waarin ik voetbalschoenen kocht en ze wekelijks gebruikte. Het jaar waarin ik een weekje op sap leefde en me er nog sterk bij voelde ook. Het jaar waarin ik weer in m’n eigen (val-)kuil stapte maar er langzaam ook weer uit kwam. Het jaar waarin ik mezelf soms even niet zo leuk vond. Het jaar waarin ik leerde dat kaasfonduen ook lekker kon zijn. Het jaar waarin ik mijn eerste nieuwe auto kocht. Het jaar waarin ik een stap dichterbij acceptatie kwam dat mijn grootste angst misschien waarheid wordt. Het jaar waarin ik de mooiste film aller tijden zag. Het jaar waarin ik lieve nieuwe mensen leerde kennen. Het jaar waarin moest huilen om het verdriet van een ander. Het jaar waarin ik ook regelmatig huilde van het lachen. Het jaar waarin ik iemand z’n voicemail vol zong zonder dronken te zijn. Het jaar waarin ik in staat was een zaad donatie te vragen aan een vriend. Het jaar waarin ik besefte dat dat niet zo’n handige actie zou zijn. Het jaar waarin ik de geweldige prijs van 8 euro won bij de Postcodeloterij en kaartjes voor een film. Het jaar waarin het soms een chaos in mijn hoofd was. Het jaar waarin ik voor het eerst zakelijk mocht vliegen. Het jaar waarin de wereld toch niet verging. Het jaar waarin ik terug verlangde naar de tijd waarin ik als klein meisje rijdend op mijn pony zonder zorgen en zonder besef van tijd m’n dagen doorbracht. Het jaar waarin ik op de valreep besefte dat ik toch stapjes heb gezet richting een positief nieuw begin in 2013.

Mijn belangrijkste plannen voor in het nieuwe jaar:
Af en toe even de tijd nemen om stil te staan en te beseffen dat ik hier en nu ben. Genieten van de kleine dingen die ik soms zo voor lief neem. Weer even met een intense blik naar de wereld kijken. Liggen in het gras en kijken naar voorbij drijvende wolken. Op handen en voeten op de grond neusje neusje doen met de kat. Steentjes gooien in een spiegelglad meer en blijven kijken totdat de kringen die ontstaan zijn langzaam weer vervagen. Open staan voor het onbekende en het lef hebben om van de hoge duikplank te springen, als ik erop geklommen ben.

Maak er iets moois van in 2013 en doe net als ik, sta er af en toe even bij stil waar je bent, kijk om je heen en wees in het nu.

Recent Posts

Leave a Comment