Summer lovin’

 In Geen categorie

Noordwijkerhout 1984, de liefde ontstond op camping Le Soleil. Hij heette Mark en kwam uit Drenthe. Ik was veertien en leek een jongen met een beatle-kapsel. Mark zag er hetzelfde uit. Bij het zwembad kon je ons wel uit elkaar houden, hij droeg geen bovenstukje. Iedere morgen haalde hij mij op en aan het eind van de dag bracht hij mij weer terug bij de tent. Dit was voor eeuwig, dat wist ik zeker. Tranen met tuiten huilde ik bij het uitzwaaimoment. Dag Mark, tot ooit. Dacht ik toen nog. Een week later was ik op Jan.

Op camping El Delfin Verde in Spanje was ik op Jeroen; spierwit haar en dito tanden, een gebruinde slanke jongen uit Gouda. We stonden in hetzelfde straatje en liepen elkaar daar regelmatig tegen het lijf, al dan niet met toiletrol onder de arm. Dat herinner ik mij niet als iets waar je je voor schaamde, als het even kon nam ik de rol weer onder de arm om die kant op te kunnen lopen en glimp van hem op te kunnen vangen. Nadat we elkaar in het zwembad eenmaal kopje onder hadden geduwd was het ijs gebroken. Jeroen Forever. Ik kan mij niet herinneren of wij elkaar buiten het stoeien onder water hebben durven aanraken, naast giechelend tegen elkaar aanleunen. Jeroen mocht met ons uit eten en ik met de ouders van Jeroen, blozend aten wij onze frietjes met appelmoes. In de campingdisco schalde de stem van Samantha Fox ‘Touch me I wanna feel your body’, buiten fonetisch meezingen wisten wij toen nog niet wat de woorden betekenden ..
Na de vakantie mocht ik zelfs uit logeren bij Jeroen, al was het wel op de kamer van zijn zus. Jeroen ging elke dag surfen met zijn vrienden. Ik zat op het strand en keek ernaar. Ik kreeg van hem de single ‘right next door’ van de Robert Gray band. Als ik er destijds beter voor had gestaan voor Engels, wist ik wat ik nu weet, hij was al op een ander.

Het is al even terug dat ik mij volledig verloor in een vakantieliefde. De enige poging tot daten deze zomer liep binnen twee dagen al uit op een blauwtje, mijnerzijds.
Ik had mij drie keer omgekleed voor ik mijn outfit goed genoeg vond om de lunchdate aan te gaan. De man bleek een fanatiek mountainbiker en kwam op de fiets naar de afspraak, alwaar hij mij een blik gunde op zijn goddelijke lichaam, in strak truitje en zeemleren broek .. inclusief de geur die je daarbij kunt bedenken. De date verliep vrij relaxed, we maakten zelfs nog een wandeling over de hei (hij nog altijd in zijn fietspak .. ik daarnaast enigszins overdressed). Na de wandeling waren we het er over eens, we zouden binnenkort weer afspreken.
Na er een nachtje of twee over geslapen te hebben kwam de man tot de conclusie dat we toch niet bij elkaar zouden passen. Bijzonder, na zijn eerdere enthousiasme. Wellicht had hij mij bij het weglopen nagekeken, de omvang van mijn derriere aanschouwd en besloten dat dat niet op zijn tweezits zou passen. Anders is het is mij een raadsel wat de reden moet zijn geweest. Geen idee of ik de man zelf wel relatiemateriaal vond, maar daar zullen we nu ook nooit meer achter komen natuurlijk.

Deze (hot) Summer is over .. ein-de-lijk! Nog altijd weinig lovin’ hier.

Recent Posts

Leave a Comment