De perfecte au pair

 In Mevrouw H. maakt wat mee

Zo’n paar dagen Barcelona, daar keek ik aan de ene kant erg naar uit, maar aan de andere kant maakte ik mij ook direct zorgen. Zorgen over de oude kater en dikke poes. Voelde mij direct een slechte moeder, omdat ik ze home alone achter zou laten. Voel ik mij iedere dag al een beetje schuldig als de deur achter mij dichttrek om naar kantoor te gaan, zo’n weekje weg is natuurlijk nóg veel erger. Qua schuldgevoel dan hé.

Nou hadden de buurtjes de laatste keer prima voor ze gezorgd, toch had ik liever iemand in huis, die kon voldoen aan de knuffelbehoefte van met name de oude kater, naast het vullen van de bakjes.
Ik plaatste direct een advertentie voor een au pair voor die twee. Dat was nog niet zo’n makkelijke opgave voor zo’n korte periode. De meeste au pairs wilden direct een jaar blijven en kwamen ook met een eisenpakket waarin minimaal een eigen slaapkamer, 30 vrije dagen én een goede beloning in stond. Oh en ze deden niets met katten. Behalve de Chinezen die er op af kwamen en daarbij had ik dan zelf weer het vermoeden dat de dikke poes direct op de BBQ zou eindigen. De oude kater niet natuurlijk, die heeft nog amper vlees op het bot, maar hij zou ongetwijfeld in de soep belanden.

De zoektocht naar de perfecte au pair leek uit te lopen op een teleurstelling. Totdat ik mijn collega hoorde mopperen over haar huisgenoot (er zijn nog steeds vrouwen die bij wildvreemde mannen in één huis gaan wonen, om de kosten te drukken … ).
Direct zag ik een fantastische oplossing voor haar probleem (en het mijne) en opperde dat zij wel een weekje in mijn huis mocht vertoeven. Op voorwaarde dat zij de katten zou verzorgen, inclusief knuffelen met de oude kater. En zij stemde zomaar in met mijn voorstel!
Eind goed, al goed zal je denken.

Na wat afscheidsknuffels vertrok ik met een gerust hart naar Barcelona.
Dag 1 stuurde zij foto’s van twee tevreden etende katten. Weliswaar at de een uit het bakje waar de naam van de ander op stond maar dat was de au pair vergeven. Dag 2 kreeg ik berichtjes over dat ze de katten zó lief vond. Daar kon ik niets tegen inbrengen en zo kon ik met een gerust hart verder shoppen. Dag 3 stuurde ze me een filmpje waarin ik zag dat de oude kater intens gelukkig op haar schoot lag te spinnen. Daarvan moest ik even slikken natuurlijk. Ik voelde mij aan de kant gezet en ingeruild voor de eerste de beste die de bakjes vulde. Als ik terug was zou ik wel even een hartig woordje tegen hem spreken. Maar dag 4 kreeg ik een nogal lang bericht, over naar ik dacht het wel en wee van die twee. Dat begon nog positief, dat alles goed was gegaan de afgelopen dagen en dat alles netjes was opgeruimd, inclusief poep verwijderd uit de kattenbak. Na dat stukje gelezen te hebben wilde ik direct een contractverlenging voorstellen. Tot ik verder las na de ‘maar’;
maar er is iets ergs gebeurd. Ik weet ook niet hoe het kan en denk dat het ’s nachts is gebeurd, in mijn slaap. Ik kan me er alleen maar iets vaags van herinneren .. hoorde wat glasgerinkel en sliep weer verder’.
Slik! Er ging van alles door mij heen. Die oude kater heeft vast het leven gelaten. De dikke poes is door een raam gevallen of erger; ze zijn beide verpletterd door … Ik wist niet hoe snel ik verder moest lezen.
Nou ja, nogmaals ik weet echt niet hoe het kon gebeuren en ik vind het heel erg rot maar, het glazen lampje naast je bed is kapot gevallen.
Ik sprong een gat in de lucht! Zo’n lang intro voor een kapot gevallen lampje dat toch al op de nominatie voor schroot stond. Er zat toch nog een contractverlenging in voor deze au pair.

Toen ik eenmaal thuis aangekomen de sleutel in het slot stak, verwachtte ik dat de oude kater en de dikke poes mij miauwend op stonden te wachten in de gang. Dat ik helemaal plat geknuffeld zou worden door de oude kater en de dikke poes dolgelukkig was als ik haar bakje weer vulde.
Niets van dat alles. Die twee lagen languit tegen elkaar aan op de bank, deden even een oog open om te zien wie daar was en stortten direct weer in een diepe slaap. Waaruit ik opmaakte dat ik niet eens gemist was. Deze au pair had haar werk veel te goed gedaan.

Nu moet ik zelf naar iemand op zoek die míj wil knuffelen. Ik plaats direct maar weer een advertentie.

Recent Posts

Leave a Comment