Easy like Sunday morning

 In Mevrouw H. denkt na

Zo aan het begin van het nieuwe jaar is de halve wereld fanatiek bezig zich aan de goede voornemens te houden. Ik heb mijn goede voornemens natuurlijk niet hardop uitgesproken, nee zeg dat zou betekenen dat ik me er echt aan moet gaan houden. En om te weten of dat me allemaal gaat lukken moet ik nog even een glazen bol lenen.

Eigenlijk heb ik het hele jaar door last van goede voornemens, alleen weet ik meestal even niet meer waar die knop zit. Ik weet altijd wel heel goed hoe het allemaal moet en kan een ander ook heel goed vertellen hoe simpel het allemaal is. Gewoon even die knop omzetten en gáán. Zo simpel.

Nou heb ik me tijdens de afgelopen weken lekker lamlendig overgegeven aan de griep, tijdens mijn vakantie. Daar knap je lekker van op hoor zo’n vakantie in bed, kan ik je zeggen. En terwijl ik op 1 januari weer voorzichtig uit die bedstee klom, de gordijnen openschoof en het raam open zette voelde ik het gebeuren. De knop ging om.

In de dagen erna kocht ik de groente- en fruitafdeling van de plaatselijke super leeg, smeet die hele groentela vol, ruimde m’n administratie op, deed een rituele verbranding van herinneringen waar ik vanaf wilde en ik was er weer. Hoppa! Even die goede voornemens omzetten in daden. En volhouden natuurlijk. Zo simpel toch, Mevrouw H?

Recent Posts

Leave a Comment