Helemaal van mij

 In Mevrouw H. maakt wat mee

Het is alweer een jaar geleden dat ik mijn eerste nieuwe auto kocht, althans kócht, de helft was van mij en de andere helft nog van mijn dealer. Mijn eerste nieuwe auto met TBF – door mij geïnterpreteerd als ‘The Best Friend’ in het kenteken, bracht mij het afgelopen jaar op plekken waar ik nog nooit geweest was, maar ook net zo veilig op kantoor. We beleefden mooie momenten samen, soms easy met Diana Ross op de achtergrond maar we bounchden ook samen met Robin Thicke – hey hey hey! De Peugeot is nog altijd niet vergeten maar The Best Friend en ik werden toch beste maatjes. Ik was dus nog steeds niet van die dealer af en het zat me toch niet helemaal lekker dat we nog aan elkaar vastzaten. The Best Friend en ik, wij konden inmiddels best onze eigen boontjes doppen zo na een jaar.

Maar nu het zover was, was het zowel een heugelijk feit als een ‘even slikken’-momentje. Het moment dat ik bij het internetbankieren op de knop ‘direct overmaken’ drukte moest ik wel even slikken. Oké ik had gespaard en wist dat het eraan zat te komen maar hé, als je in één klap die spaarrekening naar nog-maar-héél-weinig ziet slinken, dan is dat toch even minder. Daarentegen had ik nu wel écht het blije gevoel dat bij een nieuwe auto hoort. Hij is nu écht van mij, The Best Friend. Alleen, als je zo’n vriend aanschaft, moet je ervoor zorgen ook. Dat riep m’n moeder vroeger ook al toen ik m’n vingertjes door de konijnenhokken in de dierenwinkel stak. De konijntjes mochten dan ook nog niet mee naar huis, want ik kon er nog niet voor zorgen.

Ervoor zorgen. Dat betekent in dit geval dat ik weer bij de dealer langs moet, voor de kleine en de grote beurt. Had ik bij de Peugeot voor dat soort dingen gewoon een mannetje, nu moet ik officieel naar de garage. Hoort erbij, naar het schijnt, vanwege de garantie.

Het ding is, ik ben niet zo goed van vertrouwen. Er waren tijden dat ik te goed van vertrouwen was maar ja, zoals dat gaat, vertrouwen beschaamd en dat win je niet zomaar terug natuurlijk. Helemaal niet als dealer zijnde.

De vorige dealer waar ik kwam voor een APK rekenende uit dat ik 1600 euro zou moeten betalen voor iets waarvoor het mannetje nog niet de helft rekende. Je begrijpt, ik heb meer vertrouwen in mannetjes. Dealers, die moeten dat vertrouwen weer terugwinnen.

Binnenkort moet ik er dan toch echt aan geloven en breng ik m’n beste vriend naar de dealer voor de officiële beurt. Ik ben voorzichtig weer begonnen met sparen. Maar in de tussentijd, zal ik goed voor hem zorgen!

Recent Posts

Leave a Comment