Het is zo druk in m’n hoofd

 In Mevrouw H. denkt na

Het is zo druk. In mijn hoofd. Er is zoveel dat ik moet. Maar ik doe zo weinig. Hoe moet dat nou toch allemaal. Denk ik steeds weer. Hoe moet dat nou toch allemaal.

Gedachten gaan rond in m’n hoofd, ik blijf maar denken en denk in een kringetje en alle gedachten blijven steeds terugkomen. Vragen waar ik geen antwoord op heb en ook geen antwoord op zou moeten verwachten. Zonder verwachtingen leven maakt het sowieso een stuk makkelijker, je wordt minder teleurgesteld ook.

Ik denk na over mezelf, de dingen die ik doe, de dingen die ik anders had willen doen, de dingen die er niet zijn en het waarom van al die dingen. Best een hoop dingen bij elkaar eigenlijk. En vermoeiend dat dat is, dat denken zonder doen. Soms zou ik even willen kijken in de toekomst, om te kijken of het goed is wat er komen gaat en of ik dan wat meer rust heb en dat het eens goed is, zoals het is.

Voelde ik me vorige week nog helemaal met mezelf in balans en fijn, na een inspirerende weekend cursus, balanceer ik nu op het randje richting niet zo happy. En ik hou mezelf vast hoor, ik wil blijven op de goede kant van die rand en springen in het bad dat happy voelen inhoudt. Maar ik merk dat dat niet vanzelf gaat. Ik zet maar wat extra blije muziek op of oude hits van radio Veronica, maar voordat ik het weet zit ik dan weer in een trip down memory lane vanwege herinneringen aan de goede oude tijd.

En ik weet het allemaal best, ik zou in het NU moeten zijn. Vandaag is de enige dag die er is, maak je niet druk over dingen die nog niet aan de orde zijn. Er is alleen dit moment. Mooie woorden ja maar hoe laat je dat los, al die gedachten, zorgen en vragen? Ik vind mezelf gewoon even niet zo leuk op dit moment (en dan ben ik wel even volledig in het nu!).
Het is nog niet eens 10 uur ‘s ochtends en ik heb al een huilmomentje gehad. Waarom? Zou het graag op PMS willen gooien maar ik geloof niet dat die vlieger nu opgaat. Het slechte spel van het Nederlands Elftal? Jammer maar ach, oranje is toch niet echt m’n kleur. Nee ik ben bang dat ik even in de spiegel moet kijken en even een hartig woordje met mezelf moet spreken (of even ‘troost’-shoppen dan maar?).

Het is zo druk in m’n hoofd. Iemand nog een goed zelf-hulp-boek in de aanbieding?

Recent Posts

Leave a Comment