Ja of Nee?

 In Mevrouw H. denkt na

Het is algemeen bekend dat ik erin geloof dat Het Universum bepaalt wanneer het je tijd is. Begrijp me niet verkeerd; van mij mag ‘mijn tijd’ nog best een poos duren, maar als het eenmaal zover is heb ik er vrede mee. Dan is het blijkbaar klaar, mijn taak hier. En misschien klinkt het alsof dit mij niets doet, zo is het niet! Alleen geloof ik dat als je berust in het feit dat het zomaar over kan zijn, beter is dan je er druk om te maken. Je druk maken is sowieso ‘zonde van je tijd’. Al zou ik het wel érg op prijs stellen om vóór die tijd te weten wat nou eigenlijk mijn taak op aard is, zodat ik aan het eind wel weet waar ik het allemaal voor gedaan heb. Maar ook dat staat niet in het Boek met alle antwoorden volgens mij. Verdomd jammer, dat wel.

Ik weet dat de meningen nogal verdeeld zijn en het is natuurlijk een gevoelig onderwerp. Net als de vraag of er leven is na de dood. Als je het mij vraagt, ik geloof dat er meer is ‘on the other side’ om er maar weer eens een Engelse term in te gooien. Het kan toch gewoon niet zo zijn dat alles ophoudt op het moment dat je hart stopt met kloppen. Er móet gewoon meer zijn! Maar ik denk niet dat ik daar dit lichaam voor nodig heb, ik geloof dat dat gewoon hier achterblijft. Als een slang die vervelt, je stapt gewoon uit je vel en komt vanzelf ‘in een nieuw vel’. Klinkt best oké toch?

Dit is mijn theorie. En hierdoor ben ik ervan overtuigd dat ik straks, als ik er niet meer ben, niets meer heb aan mijn organen. Omdat ik niets mee hoef te nemen naar de andere kant, daar wacht mij een nieuw vel. Daarnaast vind ik het ook een bijzonder fijne gedachte dat iemand anders nog iets heeft aan mijn organen, als ik ze niet meer nodig heb. Ik zei het al eerder en blijf erbij; als mijn hart voor mij niet meer wil kloppen, dan is mijn hart misschien voor jou als je het nodig mocht hebben.

Maar als jij er nou niet in gelooft en je wil alles wat bij jou hoort zelf houden, dan is dat natuurlijk ook helemaal prima. Je hebt de keuze! Alleen is het wel zo fijn als je dat even laat weten nu je het leven nog hebt, dan confronteer je je nabestaanden straks niet met zo’n lastig dilemma. Maak je eigen keuze en laat dat gewoon even weten op https://www.jaofnee.nl/ .

Recent Posts

Leave a Comment