Kick some ass

 In Mevrouw H. maakt wat mee

Enthousiast vertelde ik tegen zusje dat ik erover dacht om op voetbal te gaan. Whoehahaha was haar reactie, jij? Sporten? Of ehm … voetballen? Whoehaha. M’n moeder, idem dito. Die boodschap was duidelijk. Ik sta in de familie niet bekend als het sportiefste meisje. Ik kan me ook best voorstellen dat men het idee heeft dat ik niet in het bezit ben van enige kwaliteiten op het gebied van sport. Ik dacht dat zelf ook altijd. Paardensport oké, zet mij op een pony en ik galoppeer zo uit beeld maar zélf in beweging komen was nooit m’n sterkste punt.

Dinsdagavond ging ik mee naar de training, een beetje nerveus vooraf, je weet tenslotte niet of je in het bezit bent van enig balgevoel. Ik mocht meetrainen en zo geschiedde. Al na de opwarmrondes gutste het zweet van m’n voorhoofd maar niemand zei dat het makkelijk zou zijn. Na een poos kwamen ook de ballen op het veld en ik moet zeggen, dat beviel me wel, lekker van me af schoppen. Na de training werd nog een kort wedstrijdje gespeeld en ook daar heb ik nog wel een enkele keer de bal kunnen raken.

Op voorhand werd ik gewaarschuwd dat er ongetwijfeld potteuse types mee zouden spelen, nou was het bestaan van het woord potteus mij uberhaupt niet bekend, maar ik heb tijdens de training ook geen enkele dame avances richting mij zien maken dus dat samen douchen had ik ook nog best aangedurft. Ware het niet dat ik m’n handdoek was vergeten.

Daarnaast ontdekte ik ook dat er bij voetbal standaard een periode van rust hoort, nog wel in de zomer! Een zogenaamde zomerstop, hoe goed is dat! Je doét aan sport en het hoort er officieel bij dat je af en toe even een pauze-periode hebt! Verder ga ik er natuurlijk wel vanuit dat het weer bij alle trainingen en wedstrijden droog en warm is. Ik denk dat ik over een dag of drie wel weer wat makkelijker kan bewegen dus tegen de tijd dat de training weer begint ben ik er weer bij, to Kick some ass!

Vandaag speelde het Nederlands dames voetbalelftal tegen Slovenië, de EK kwalificatiewedstrijd. De dames wonnen met 3-1. Ik vond deze informatie na lang zoeken op de 3e pagina van Telesport.

Recent Posts

Leave a Comment