La prima cosa bella

 In Mevrouw H. maakt wat mee

Binnenkort ga ik er weer eens een weekje tussenuit. Ik vlieg naar Pisa en resideer vervolgens in het Toscaanse landschap. Ik vermoed in zo’n klein huisje op de prairie; alwaar ik mijn zus, zwager, neef en nichtje zal treffen. Dat laatste is niet geheel toevallig. Zij vieren daar hun vakantie en ik werd uitgenodigd om een weekje te komen logeren, op de bedbank. Het leek mij eigenlijk best een goed plan! Middenin de schoolvakantie, dat dan weer wel. Er zullen in die periode ongetwijfeld wel wat meer kinderen in het vliegtuig en bij het zwembad aanwezig zijn maar hey, die bedbank, daar lig ik dan wel weer voor nop. En een gegeven bedbank kijk ik niet in de bek natuurlijk!

Alleen, met zo’n vakantie in het vooruitzicht, schiet plots de jaarlijks terugkerende hell-search-to-the-bikini’s weer door m’n hoofd. In gedachten loop ik dan ook meteen even die zomer-kledingkast door. Al is het bij mij een all-in-one kledingkast, je hebt mensen die zeer georganiseerd zorgen dat de zomer- of winterkleding al naar gelang het seizoen wordt opgeslagen op een (dan wel aanwezige-) zolder, waar alles in de kast op kleur danwel op setje bij elkaar hangt. De kleding in mijn kast is gesorteerd op, hoe zal ik het zeggen ‘alles bij elkaar en als je mazzel hebt vind je wat je zoekt’. Ach, er zijn belangrijkere zaken in het leven. Al zou ik daar nog wel eens een personal organiser voor in willen huren. Maar die staat op het lijstje ná de personal trainer hoor.

De jaarlijks terugkerende bikini hell dus. Had die personal trainer daar ook niet iets mee te maken? Anyway. Ik vond toch nog een paar bikini’s, achterin de kast. Niet de meest stylisch verantwoorde modellen maar nadat ik deze, in het donker weliswaar, even aan had durven passen, viel me dat nog alles mee. Er zat nog wat rek in het elastiek en ach, vintage is fancy, toch?. Dat scheelt weer een rothumeur na een zaterdagmiddag in te verlichte pashokjes bikini’s passen. En daarbij, wie ziet mij nou in mijn bikini? Fabio, van de receptie? M’n zwager? Ach, die kijkt vast ook liever naar de plaatselijke bella donna’s.

Italia! Het aftellen kan beginnen.

Recent Posts

Leave a Comment