Mevrouw H gaat even in retraite

 In Mevrouw H. maakt wat mee

Nog één nachtje slapen en dan ga ik genieten van een korte vakantie. Of vakantie, nou ja ik ben een weekje weg en het valt in de vakantieperiode, maar dat is dan ook het enige wat ik er vakantie aan kan noemen ben ik bang. Ik ga een weekje sapvasten. Degene die mij wat beter kennen weten dat ik al vaker ben wezen sapvasten. Destijds was dat in Portugal, dat maakte het vakantiegevoel wel iets sterker ondanks het vasten. Door de hitte heb ik toch meestal al minder trek en als je een beetje je best doet kun je zo’n sapje zien als verse jus op je strandbedje. Al viel dat weekje destijds ook knap tegen er zat namelijk ook nog een heel bootcamp regime aan vast.

Dat bootcamp gebeuren mag dan tegenwoordig wel helemaal hip zijn, ik ben daar nu al helemaal klaar mee. En daarom heb ik dit keer gekozen voor een weekje back to basic. Dit keer blijf ik gewoon in Nederland, het is wel zo’n 2,5 uur rijden dus tegen de tijd dat ik er ben voelt het vast als buitenland.

Om het simpel te zeggen, ik ga een weekje in retraite en geef mezelf even de gelegenheid me even helemaal af te sluiten van de buitenwereld. Er is geen televisie, geen internet en er is mij verzocht contact met de ‘bewoonde’ wereld te mijden. Verder word je daar iedere ochtend overgoten met ijskoud water, zodat je je weer ‘fris en opgewekt’ voelt. Nou zijn die woorden in de ochtend op mij normaal gesproken niet van toepassing dus ik ben erg benieuwd wat het effect zal zijn als iemand mij gaat overgieten met een bak koud water.

Het programma van deze week bestaat verder onder andere uit; drie keer per dag een versgeperst sapje, wandelen, dansen, yoga, mediteren, massages, dagelijks een leverpakking en niet te vergeten dagelijks een klysma om de dikke darm te reinigen. Je zult begrijpen dat ik vooral uitkijk naar dat laatste. Ehm. Dus. In m’n enthousiasme om zo’n weekje back to basic te gaan beleven wilde ik vooral niet te veel nadenken over dat hele klysma gebeuren. Al ben ik best benieuwd wat er allemaal uit m’n lichaam komt, ik zal er hier verder over ophouden. Voor het geval dat je net een hap nam van je boterham met pindakaas.

Mijn programma staat even in de pauze-stand tot ik er zelf weer aan toe ben de startknop in te drukken.

Recent Posts

Leave a Comment