Mevrouw H laat haar punt los

 In Mevrouw H.

Soms moet je dingen loslaten in het leven. Dat kan in het begin misschien veel moeite kosten; met de angst dat als je loslaat alles anders wordt. En verandering kan spannend zijn. Vernieuwend ook, want je weet niet wat je te wachten staat. Je kunt merken dat je toe bent aan verandering in je leven, toe bent aan vernieuwing, doordat je jezelf openstelt. Geleidelijk aan stel je jezelf steeds meer open voor het onbekende en ieder opvolgend stapje dat je in die richting doet, voelt goed. En deed je eerst kleine stapjes, merk je dat het bijna vanzelf gaat dat je stappen steeds wat groter worden, je je pas versnelt. Hongerig bijna, naar hoe de vernieuwing zal smaken.

Jaren terug was ik mijn zus en haar kinderen op een beurs waar m’n neefje en nichtje een workshop zandmandala’s maken volgden. De mandala werd al snel groot, er kwam steeds wat meer zand bij, ze strooiden verschillende kleuren uit over de vloer, waardoor er uiteindelijk een kunstwerk van zand ontstond. Met fonkelende ogen en een trotse blik keken ze van het kunstwerk naar mij om te zien of ik wel zag dat ze wat moois hadden gemaakt en ik stak enthousiast mijn duim in de lucht. Vervolgens zei de man die de workshop begeleidde ‘dan mogen jullie nu je mandala uitvegen’. Ik zag de beteuterde koppies van die twee en moest zelf ook even slikken. Zo gaat het met alles in het leven zei de man ‘mooie, leuke en ook minder leuke dingen: alles is tijdelijk, dus neem alle momenten in je op en geniet ervan’. Er komen vanzelf weer nieuwe mooie momenten of nieuwe mooie kunstwerken zoals dit. En dat was een goede manier om kinderen de vergankelijkheid van dingen te laten beleven. Voor mijzelf was het ook een eye opener.

Alles is tijdelijk. Zo ook http://mevrouwh.punt.nl. Mevrouw H was er ontzettend aan toe om haar Punt los te laten. Ik stop dus niet met bloggen, integendeel. Ik heb ontzettend veel zin om al mijn gedachten om te blijven zetten in woorden en daar weer zinnen van te maken. Mevrouw H krijgt gewoon haar eigen plek, hier op het wereld wijde web. Dat is een beetje spannend maar vooral heel erg leuk! Een nieuw begin op deze mooie nieuwe site.
Het ontwerp en logo van https://www.mevrouwh.nl komt van Lo Hermsen van http://launch-me.nl. Gezien het feit dat ik nog altijd bijzonder weinig verstand heb van alles dat zich achter de schermen afspeelt op het web stuur ik veel dank en dikke zoenen die kant op. Voor haar geduld en uitleg in Jip- en Janneketaal, zodat ik inmiddels zelf in staat ben Mevrouw H te beheren. That’s a small step for a man a giant leap for mankind.

Het mooiste vind ik nog dat ik hier achter de schermen statistieken kan zien! Of dat er, naast mijn moeder natuurlijk, nog iemand meeleest hier.
Welkom lezer op de nieuwe Mevrouw H.! Wat vind je ervan? Reacties zijn altijd leuk!

Mocht je nieuwe blogs in jouw mailbox willen ontvangen, kun je dat aangeven bij ‘Updates ontvangen’ rechts onderaan.

Recent Posts
Showing 7 comments
 • kliefje
  Beantwoorden

  Ik jooch 😉 dit van harte toe, leuk dat je hier nu bent. Punt erachter. Het was tijd. Mooi logo btw!

 • Alex
  Beantwoorden

  Ik zeg; goed bezig en veel succes! Ik blijf genieten van je leuke, eerlijke verhalen en je grappige manier van schrijven!
  Groetjes,
  Alex

 • Theo
  Beantwoorden

  Mooie stappen en fijne schrijfselen op jouw pad. Loop lekker verder, ik lees met je mee.

 • Tilly
  Beantwoorden

  Ha Knap weer hoor,mooi ,ik geniet altijd van je verhalen.
  En kijk weer uit naar de volgende
  liefs!!!dikke knuffel.xxx

 • Lieke
  Beantwoorden

  Eindelijk out in the open! Trots op je! Jouw verhalen mogen gezien worden nl.

 • Mrs. T.
  Beantwoorden

  Hé, wat leuk, een eigen site. Veel plezier hier en ik zet je blog in mijn feedreader. Dat kan nu eindelijk!

  • Mevrouw H.
   Beantwoorden

   Mrs T, even in Jip & Janneketaal ; wat is een feedreader?

Leave a Comment