Payback time!

 In Mevrouw H. maakt wat mee

Vrijdagavond was het payback time – voetbaltechnisch gezien dan. Onze coach liet het dit keer wegens andere verplichtingen afweten maar we waren gelukkig gezegend met een hulpcoach, die de opstelling al volledig op papier had staan. We wilden dit keer echt wat punten pakken. Nadat we erachter kwamen dat er in onze kleedkamer geen spiegel hing en er maar één werkende douche met pisstraaltje aanwezig bleek, waren we helemaal goed opgefokt. Payback time!

Het zou me niet meer gebeuren, dit keer zou ik me niet laten passeren, niet door die snelle spits en al helemaal niet door die vierkante tante in zwart-wit gestreept. Dit keer had ik de joker ingezet. Mijn joker was de cirkel van wit licht die ik om mezelf heen dacht, waarmee de verdedigingsruimte om de tegenstander aan te pakken vergroot was en ik beschermd tegen botsen.

Maar in de helft van het derde partijtje ging het helemaal mis. Ik werd verrast door een spits die door de verdedigingslinie heen schoot en kon haar alleen nog maar blokken. Als ik deze actie terug had kunnen zien in de herhaling had het ongetwijfeld een grove overtreding geleken, in mijn beleving schopte ik haar niet, maar speelde de bal. In een fractie van een seconde raakte mijn knie haar bovenbeen, klapte m’n been naar achter en ik zag haar in slow motion op de grond storten waar ze bleef liggen . Na meerdere mea culpa’s van mijn kant stond ze dan toch op en kreeg ze de vrije trap mee. Nadat ik bijgekomen was van de schrik en weer landde in m’n eigen lichaam, voelde ik een snerpende pijnscheut door m’n knie gaan. Ik speelde door maar wel weer voor spek en bonen.

Het laatste partijtje stond ik dan ook naast de hulpcoach langs de lijn. Nog wel vol adrenaline schreeuwde ik richting ons team tot m’n Fishermans Friends op waren. Waarna we, weliswaar verloren maar niet meer op de laatste plaats stonden, gezamenlijk afdropen richting kleedkamer. Alwaar we ieder een druppel van het pisstraaltje water kregen, om ons vervolgens met de zeep nog tussen de billen richting kantine te begeven waar we ons op de welverdiende drank konden storten.
Want in die derde helft, daarin zijn we nog steeds onverslaanbaar kampioen!

Recent Posts

Leave a Comment