Rewind – The story of my life

 In Mevrouw H. maakt wat mee

Nadat ik m’n diepste geheimen had gedeeld bleek dat psycholoog hooguit een paar keer naar me had willen luisteren, tot een conclusie zou komen wie me dan wél kon helpen en me vervolgens door zou sturen. Met de staart tussen m’n benen vertrok ik, op naar een nieuw luisterend oor. Voel je je toch weer afgewezen hé.

Een ander luisterend oor, vriendelijke blik aan de overkant, nieuw uitzicht en ook deze divan lag best comfortabel. Dat praten over mezelf was me eigenlijk zo goed bevallen dat m’n levensverhaal weer even op replay gezet mocht worden.

Terwijl ik op de divan lag en het nieuwe luisterende oor aan de overkant druk aantekeningen maakte vermoedde ik dat ze eigenlijk druk bezig was met het valentijnsgedicht voor haar geheime liefde, ik zag haar schrijven, iets doorkrassen, vervolgens ernstig naar boven kijken en weer schrijven. Al die tijd zei ik eigenlijk niets bijzonders, of niets dat echt van betekenis was om op te schrijven. Ik vertelde en de psycholoog schreef. Ik kwam op een punt dat ik niet meer over mezelf kon nadenken, ik sprak wel maar als ze schreef, bedacht ik wat daar zou kunnen staan. Lieve Dirk, Kees, al weken zit je in mijn gedachten, zal ik altijd naar je blijven smachten. Of maakte ze tijdens mijn sessie gewoon haar boodschappenlijstje; 1 fles wijn, croissantjes voor een eventueel gezamenlijk ontbijt …
“Mevrouw H?” Oh! Ze had me door, ik was even weg, in gedachten. De sessie zat erop. Ik vertrok en liet haar achter met haar volgeschreven notitieblok.

Nou ok, héél even over Vday dan! Vorig jaar vond ik op Valentijnsdag een roos onder m’n ruitenwisser, met een lief kaartje erbij. Het nadeel van dit soort acties is dat je dingen gaat verwachten hé. En dat is dan weer het probleem met die verwachtingen, je wordt zo snel teleurgesteld.

Vandaag trouwens maar een keer of twee uit het raam gehangen om te kijken of die zilverkleurige caravan al op de parkeerplaats stond. In gedachten stond Robert al in de lift met de videoboodschap .
Uiteindelijk, terwijl de schoonmaker het licht op kantoor uit wilde doen, ben ik toch ook maar naar huis gegaan. In de brievenbus vond ik een hele stapel, folders.

Recent Posts

Leave a Comment