Soms voel ik mij Saartje

 In Mevrouw H. maakt wat mee

Naast de wereldproblematiek én het niet halen van het EK voor Nederland, is het soms even tijd voor wat luchtigs tussendoor.

Als ik ’s morgens wat laat uit m’n bed val, wat helaas nogal eens voorkomt, heb ik geen tijd meer om mijn haar te wassen. Dan hol ik even onder de douche door en ga er snel weer vandoor. Hoewel, als ik eenmaal onder de warme straal sta, moet ik mezelf ook nog even streng toespreken om eronder uit te stappen, zoveel hou ik van douchen.

Nou zijn er zo van die dingen, die vertel je over het algemeen niet, laat staan dat je iemand laat zien hoe dat er uit ziet. Als ik geen tijd heb om m’n haar te wassen, sta ik namelijk onder de douche met een douchemuts op. Mijn denkbeeldige verkering zou bij de gedachte aan mij met douchemuts alleen al een rechtsomkeert maken vermoed ik.
Er zijn mensen die het een badmuts noemen maar dat is iets totaal anders: de Ranomi’s van deze wereld dragen een badmuts. Een douchemuts daarentegen is zo’n frivool plastic mutsje, als je het draagt voel je je direct Saartje van Swiebertje. Ik krijg vaak ook direct behoefte om de douche te schrobben, tijdens het douchen met m’n douchemuts op.

Waarmee ik eigenlijk wil zeggen, ik vind het een uitvinding! Het ziet er niet uit, maar je haar blijft lekker droog. En wat ook zo fijn is, als je die douchemuts over je oren heen trekt, kun je het water lekker hard over je hoofd laten kletteren en zit je heerlijk in je eigen cocon. Het is dus ook nog eens een bijzonder mindfulle gebeurtenis, dat douchen als Saartje.

Ja mensen, ik maak wat mee voor ik de deur uit stap.

Recent Posts

Leave a Comment