De stilte valt zo hard

 In Mevrouw H. is er stil van

De gedachten leken even naar de achtergrond verdwenen maar plots waren ze weer terug. Alles overheersende negatieve gedachten over mijzelf lijken zich weer allemaal in mijn hoofd te nestelen.
De nacht lijkt het te winnen van de dag. Zelfs overdag is het donker en zie ik het licht niet. Als er een lichtstraal naar binnen schijnt, besef ik dat ik degene ben die het licht langer aan kan laten. Maar als het donker overheerst, dan weet ik gewoon niet hoe.

Rationeel kan ik prima bedenken dat het allemaal niet zo negatief is als mijn gedachten mij willen doen geloven. De zon schijnt en ook deze Lente groeien er weer blaadjes aan bomen. Maar mijn ratio verliest het van mijn gevoel.

De zelfhulpboeken hadden niet de gewenste uitwerking die de achterflap mij beloofde. Waarna ik het hele scala aan hulp weer uit de kast had getrokken. Er moest iets veranderen waardoor ik uit dit diepe donkere dal kon klimmen.
Blijven hangen in het negatieve is zo zonde, tel je zegeningen. Dat halfvolle glas drinkt nou eenmaal veel prettiger. Richt je op de positieve dingen, leef mindful. Ik weet het heus allemaal.
De hulptroepen luisterden geduldig als ik mijn verhaal deed, ik leefde van sessie tot sessie en het leek mij iets meer houvast te geven. Ik begon de diepere betekenis achter de gedachten, gevoelens en het gedrag dat ik mijzelf had aangeleerd, te begrijpen. Kon voorzichtig met enige compassie naar mezelf kijken.
Tot ik ineens struikel en weer midden in die diepe donkere put terecht kom.

Ik reed in mijn auto naar het werk en besef ineens dat alles om mij heen in beweging is. Voor mij een auto met een paar drukke kinderen op de achterbank, een kletsend stel in de auto links en in de auto die ik rechts passeerde zat iemand die vol overgave met de radio meezong. En midden tussen al dat leven, de beweging en het geluid bevond ik mij, toen het besef heel hard binnen kwam. De rest van de wereld leeft.
In mij is alles stil.

 

 

“And I don’t want the world to see me .. cause I don’t think that they would understand
When everything is made to be broken, I just want you to know who I am”

Recent Posts
Showing 4 comments
 • Ka
  Beantwoorden

  Meisje toch… Wat K voor je.
  (Een gesprek met je huisarts en vragen om ondersteunende gesprekken icm met bijvoorbeeld Citalopram, is dat geen optie aangezien het een terugkerend iets is in je leven?)
  Sterkte joh.xx

  • Mevrouw H.
   Beantwoorden

   Dank je! Heb goede hulp maar inderdaad misschien wat ondersteuning dmv pillen nodig. Ook dat gesprek staat gepland. Al ben ik nog wel een beetje anti ..

 • Mrs. T.
  Beantwoorden

  Ach lieverd toch … ik zou je zo graag willen helpen. Dikke knuffel en je kunt altijd mailen als je wilt. Een vreemde kan vaak goed luisteren.

 • Mrs. T.
  Beantwoorden

  Hé meissie hoe gaat het nu met je?

Leave a Comment