To do’s en de volgeschreven rol toiletpapier

 In Mevrouw H. denkt na

Ik ben een uitsteller van het soort dat vlak voordat ik begraven zou moeten worden nog niet dood ben neergevallen. Echt mensen, ik kan me toch uitstellen. Als het niet zo verschrikkelijk was zou ik bijna willen zeggen dat het een gave is.

Het gekke is, ik hou er ontzettend van als dingen gedaan zijn. Als ik mijn huis heb opgeruimd kan ik eindelijk met een ontspannen gevoel op de bank gaan zitten en een boek openslaan. Pas dan kan ik lezen. Als ik in omgekeerde volgorde begin, eerst lekker op de bank met een goed boek, kom ik nooit ver. Mijn ogen gaan langs de woorden die ik zie staan maar in mijn gedachten komt dat nare vingertje steeds voorbij. Foei! Je zit hier nu wel lekker te lezen maar je moet eigenlijk stofzuigen, de kattenbak verschonen en afwassen.
Recalcitrant als ik diep van binnen ben, ga ik stug door met lezen. Totdat ik bladzijden later moet toegeven dat ik wel gelezen heb maar de tekst niet heb opgeslagen. Waarna ik enigszins geïrriteerd het boek dichtsla en begin aan de dingen die ik almaar uitstelde.

Nou werk ik nogal graag met een to-do lijstje, ik vind het fijn om op papier voor me te kunnen zien wat me allemaal te doen staat. Daarnaast krijg ik er een goed gevoel van als er weer iets doorgestreept kan worden. Nu ik er zo over nadenk is dat waarschijnlijk de reden dat ik zo graag met to do lijstjes werk, als alles is doorgestreept dan mag ik ontspannen!.
Alleen paste alles wat ik wilde doen de laatste tijd niet meer zo goed op het to do lijstje. De blaadjes stonden zo volgeschreven, voor mijn gevoel kon ik wel een hele rol toiletpapier volschrijven met al wat ik nog wilde doen. Niet te verwarren met een volgescheten rol toiletpapier natuurlijk.

Vanaf nu ga ik het helemaal anders doen! Geen lijstjes meer voor de simpele dingen, alleen nog lijstjes voor de dingen die ik écht niet mag vergeten: nieuw paspoort aanvragen, auto langs garage etc. Al die basic to do’s zitten toch wel in mijn hoofd en gaan er vanzelf uit als ik ze gedaan heb.
Ik voel mij instant opgelucht. Kan zelfs weer ontspannen op het toilet zitten, die rol kan ik nu weer gewoon gebruiken voor het afvegen van m’n billen. Ik geloof zelfs dat ik er ook nog even een boek bij pak.

Recent Posts

Leave a Comment