Alleen maar wij

 In Geen categorie

Oorlogen, natuurrampen en andere extremen gingen lange tijd aan ons voorbij. Wij waanden ons onaantastbaar. Ons overkomt dit niet, niet in het westen. Ver van ons bed.

Inmiddels beseffen wij hoe het kan voelen om in angst te moeten leven. Angst voor gevaar dat op ons afkomt. Onbekend, groots en als je niet oppast een moordenaar. Het kan ieder moment toeslaan.

Dit kan ons allemaal raken. Jouw vader, jouw moeder, jouw broer, jouw zus, jouw kind, jouw vriend, jouw vriendin, jouw geliefde. Niemand is onaantastbaar, onsterfelijkheid bestaat niet.

Wat is de waarde van rijkdom als je jouw kostbaarste ‘bezit’ kunt verliezen.

Naast al wat Corona ons op dit moment afneemt zijn er ook positieve berichten. Corona weet ons te verbinden, zij het op een afstand van 1,5 meter.
Corona maakt dat wij trots en dankbaar zijn voor al die harde werkers in cruciale beroepen en al die andere mensen die extra hard werken in deze periode. Corona geeft ons een saamhorigheidsgevoel, maakt dat wij meer naar elkaar omkijken. Geeft ons het wij-gevoel.

Corona maakt geen onderscheid. Kiest niet tussen religies. Ziet niet het kruis, de hoofddoek, de keppel of het petje. Corona weet ons allen te vinden. Dit is geen tijd van wij of zij. Er is alleen maar wij.
Wij zijn vatbaar.

Wat is het dat het Universum ons duidelijk wil maken?

Recent Posts
Showing 11 comments
 • Babs
  Beantwoorden

  Wat mooi eigenlijk dat je ook kunt denken met dit virus zijn alle mensen aan zet.

  Arm en rijk , dat heb je mooi beschreven .

  • Mevrouw H.
   Beantwoorden

   Bedankt! Blijf gezond!

 • Mrs. T.
  Beantwoorden

  Ik ben (was?) redelijk relaxed onder het hele virus. Het is niet tegen te houden en als we allemaal de voorschriften in acht nemen, dan moet het (redelijk) goed komen. En ja, toen al vond ik het verschrikkelijk dat er mensen zouden gaan sterven.

  Inmiddels zitten we er middenin: de ouders van een vriendin in amper 24 uur na elkaar gestorven. De opa van de vriend van mijn oudste. Mijn peettante in thuisquarantaine en haar vriend aan de beademing.

  En dan nog mijn schoonvader (96) heel erg ziek. Hoogstwaarschijnlijk geen corona, maar waarschijnlijk geen redden aan. Het is een mooie leeftijd, maar het blijft je (schoon)vader.

  En toch ben ik nog steeds redelijk relaxed onder het hele virus. Ja, het is verschrikkelijk. En wat zou ik graag al die %$#&@&-mensen die doen alsof er niets onder hun kont willen geven. Die adviezen de wind in slaan. Maar ja, dat zal weinig helpen.

  En ik zie ook heel mooie dingen gebeuren. Creativiteit viert hoogtij en ik hoop dat het virus ons uiteindelijk ook goede dingen zal geven.

  • Mevrouw H.
   Beantwoorden

   Jee Mrs T. wat ontzettend heftig dat je dit verdriet allemaal zo van dichtbij meekrijgt! Je zat even in de spambox vandaar wat late reactie. Sterkte met de dingen die komen gaan en de verwerking van bovengenoemde. Ik ben er stil van. Take care!

 • De Waterman
  Beantwoorden

  Wat het universum ons duidelijk wil maken? Dat het genoeg is…enough is enough.

  Stay safe mevrouw H.

  • Mevrouw H.
   Beantwoorden

   Daar heb je een punt, enough is enough. Take care Waterman!

 • Joost Renders
  Beantwoorden

  Wat het universum zegt is :
  we leven in ‘n bijna -universum, bijna genezen, bijna hulp, bijna vertrouwen, maar vaker verraad . Het corona virus is ergens ontstaan, het is gemaakt of voor ‘t eerst ontdekt. Typisch ook dat de 1e arts eraan overleed . Ik denk niet in complot theorie maar de farmaceutische industrie word er (weer) beter van. Nu staat wereld controle niets in de weg.
  Iemand maakt een ziekte , wij verspreiden ‘t wel ,er zijn geen goede omstandigheden om ‘t te genezen . Nederland heeft gelukkig goede voorzieningen. Over genezing doen de autoriteiten vaag. Wedden dat onze ziektekosten verzekering in 2021 fors omhoog gaat ,ja “we” hebben allemaal zwaar geleden….zal de woordvoerder zeggen. Terwijl de woordvoerder dollartekens in z’n ogen krijgt en weet dat 2021 een vet jaar word voor hem. Hij speelt ‘t spel van maar 1 leven, en al het mogelijke doen om het voor anderen slechter te maken ,niet wetende dat hij ook weer terug moet en aan die door hem gecreëerde slechtere toestanden moet deelnemen. Hulde aan de mensen die deze wereld beter maken, dan die is kapot gemaakt door anderen. De mensen geloofde Auswitsch niet, dit zal ook niet geloofd worden. Mensen op de maan?vliegtuigen in de twin towers ? Allemaal gecreëerd om ons verder tot slaaf te maken, helaas ! Ze moesten zich schamen , diep ,dat ze niks constructiefs tot stand kunnen brengen. Gelukkig zijn er nog trommels die zich laten horen, en mijn razernij temperen.

  • Mevrouw H.
   Beantwoorden

   Hulde is goed! Positief blijven ook .. en fijn blijven trommelen Joost!

 • Joost Renders
  Beantwoorden

  Thanx ik zal ‘t doen !

 • Mr. G
  Beantwoorden

  Ik denk dat het universum wil zeggen dat ‘genoeg’ ook echt ‘genoeg’ is. Te veel mensen, teveel opportunisme, teveel willen, en vooral NU willen. Ik denk ook – of eigenlijk hoop ik dat – dat het universum ons de kans geeft de schoonheid van rust te laten inzien. Dat je even genoeg kunt hebben aan jezelf. En dat als je niet genoeg hebt aan jezelf, je de tijd hebt om te zien waarom dat zo is. Ik ervaar deze tijd enerzijds als onrustig en soms zelfs eenzaam, ondanks dat ik mensen om me heen heb. Anderzijds brengt de rust me ook meer bij mezelf, en vind ik dingen uit over mezelf die ik in de hectiek van het dagelijks leven nooit had gevonden. Ik denk na over waar ik nu sta, en wat de keuzes die ik heb gemaakt me hebben gebracht. Het reinigt mijn blik op mijn leven, en geeft me de kans om na te denken over hoe ik dingen recht kan zetten die fout zijn gegaan door de keuzes die ik gemaakt heb. Veel antwoorden heb ik nog niet, maar er over nadenken brengt al een heleboel.

Leave a Comment