Breaky Breaky

 In Mevrouw H. maakt wat mee

Volgens mij is het vrij menselijk dat je gaat googelen op de klachten die je hebt, als je je niet goed voelt. Niet handig natuurlijk, na zo’n google sessie krijg je vaak spontaan nog meer klachten.
Terwijl ik wat lamlendig voor me uit zat te staren richting mijn oude kacheltje, bedacht ik me ineens dat er wel eens koolmonoxide uit kon lekken. Google liet mij weten dat ik me daar ook wel eens heel moe en lamlendig van zou kunnen voelen. Geschrokken gooide ik direct alle ramen en deuren open. Vervolgens belde ik de brandweer met de vraag of het meten van koolmonoxide ook tot hun takenpakket behoorde. Dat bleek het geval en de mannen zouden spoedig Huize H bereiken. In de tussentijd bracht ik de oude kater en de lapjespoes op het balkon in veiligheid en bleef daar zelf ook wachten tot de hulptroepen kwamen.

De brandweer was snel ter plaatse en in het trappenhuis hoorde ik mannen naar boven komen. Twee mannen in gele pakken met perslucht op de rug op betraden enigszins voorzichtig Huize H. Dat leek me nou ook ietwat overdreven, maar protocollen zijn er om te hanteren natuurlijk.
Door de walky talkies hoorde ik ‘Breaky Breaky’ iemand staandebij?!” en meer van zulks. Al die commotie, ik nam maar even plaats op de driezits. Met open mond bekeek ik de in geel gehulde gemaskerde mannen die Huize H inspecteerden met meetapparatuur.

Twee tellen later waren het ineens vijf brandweermannen die in vol ornaat in de woonkamer stonden. Van schrik riep ik vanaf de driezits dat ik nog nooit zo snel vijf mannen in mijn huis had weten te lokken! Waarop één van de mannen riep dat de striptease zo zou beginnen, gevolgd door een bulderende lach. Koolmonoxide werd erniet gemeten in Huize H *hallelujah (!) waarna ik de mannen plechtig moest beloven snel een koolmonoxidemelder aan te schaffen. De mannen trokken zich weer terug en het sein ‘koolmonoxide meester’ kon gegeven worden.

Soms moet je zelf voor wat meer spanning en sensatie zorgen op een regenachtige dag in november. Ja mensen, Mevrouw H maakt wat mee deze dagen!.

Recent Posts
Showing 2 comments
 • kliefje
  Beantwoorden

  Ik maakte me een beetje zorgen om je. In het geheel niet nodig, lees ik net 😉

 • Mrs. T.
  Beantwoorden

  Better safe than sorry, dus goed gehandeld.
  Hoe is het nu met de klachten?

Leave a Comment