Countdown to … Huize H. 2.0

 In Huize H.

De afgelopen periode bezocht ik veel woonwinkels en interieurwebsites om inspiratie op te doen voor de inrichting van Huize H 2.0. Het ene moment was ik helemaal weg van de Scandinavische stijl en het volgende moment besloot ik de Bohemian Chiq stijl door te willen voeren, wat dat ook moge betekenen natuurlijk.
Soms besluit ik het ineens over een totaal andere boeg gooien, qua inrichting. Maar ik vermoed dat het uiteindelijk het slimste is om dicht bij mezelf te blijven. Met de eikenhouten vloer, de muren offwhite RAL 9010 als basis en meubels en accessoires in mijn favoriete kleurenpalet van groen en blauw kom ik dicht in de buurt van ‘mijn stijl’.

Via Marktplaats verkocht ik de meubels waar ik vanaf wilde en zo ontstond er ruimte voor een nieuwe basis. De zoektocht naar nieuwe bank, kast(en), eetkamertafel en stoelen kon beginnen. Ik had er voor gespaard, dus in principe kon ik los gaan. Toen het grote shopfestijn was aangebroken diende zich direct wel een probleem aan: keuzes maken. Voor de eeuwige twijfelaar die ik ben is het nog niet makkelijk wat meubels te scoren.
Zo nam ik zus en haar zoon mee naar Loods 5, wellicht zouden we met z’n drieën tot een beslissing kunnen komen. Eenmaal binnen riepen we continu ‘oh en ah’ bij leuke meubels en accessoires, maar keuzes maken .. ho maar. Met een hoofd vol ideeën en lege handen vertrokken we weer.
Een paar dagen later reed ik even langs een brocante boer en daar stond mijn kast! Ik deed drie rondjes door de zaak maar kwam toch steeds weer terug bij de kast waar ik meteen voor gevallen was. Liefde op het eerste gezicht, wie had gedacht dat dat nog bestond. En zo deed ik handjeklap en mocht de kast mee naar Huize H 2.0.
De eettafel die ik bij Loods 5 zag, daar had ik wel een oogje op, maar mijn portemonnee liet mij weten dat dat niet zo´n goed plan was. Laat ik een paar weken later nou een soortgelijke eettafel tegenkomen voor één derde van de prijs, deze heb ik direct besteld natuurlijk. Later kwam ik stoelen tegen die leuk bij de tafel passen, deze heb ik inmiddels ook besteld. Zo begint de inrichting langzaam vorm te krijgen. Al ben ik nog wel benieuwd of alles goed zal matchen met elkaar én of het daar past waar ik het in gedachten heb in m’n nieuwe huis.
Voor een bank ben ik nog steeds niet geslaagd of eigenlijk kon ik wederom geen keuze maken, dus de oude mag nog even mee. Dan heb ik binnenkort weer een reden om verder te shoppen.

Al heb ik de meeste spullen die in de opslag staan niet heel erg gemist, toch lijkt het me heerlijk om straks wel weer omringd te zijn door mijn eigen spullen. Om Huize H 2.0 om te toveren tot mijn eigen plek.
Straks heb ik precies 1,5 dag om de boel te kuizen én wat te (laten) schilderen voor de inboedel het huis in komt. Aanstaande zaterdag staat de verhuizing al gepland, aangezien ik liever vandaag dan morgen de bungalow in het bos verlaat …

Nog maar één nachtje slapen dan krijg ik de sleutel – YAY!. Het aftellen is begonnen … ♥

Recent Posts
Showing 4 comments
 • Mrs. T.
  Beantwoorden

  Wat gaaf allemaal. Het wordt vast erg mooi. Foto’s?
  Succes met alles.

  • Mevrouw H.
   Beantwoorden

   Dank je! Is allemaal gelukt!

 • Maaike
  Beantwoorden

  Oh fijn!! Ik hoop dat je uiteindelijk heel tevreden en happy bent met alles bij elkaar.

  • Mevrouw H.
   Beantwoorden

   Dank je wel Maaike, héél erg happy hier!

Leave a Comment