Dance Little Sister!

 In Mevrouw H. maakt wat mee

Zusje vroeg of ik nog meeging naar de dansvoorstelling van haar dochter ik dacht ‘huh, dansvoorstelling’? Oh My God was ik helemaal vergeten dat het de bedoeling was dat ik ook nog eens de Toffe Tante uit zou hangen. Voor de Toffe Tante was het te laat want ik zou het nooit redden om geweldige cadeau’s danwel bloemen te halen voor het dansende kind én op tijd bij de dansvoorstelling aanwezig te zijn. Helaas, keuzes gemaakt, ik zou tenminste aanwezig zijn.

Nadat ik mezelf met moeite tussen de trotse ouders, opa’s en oma’s had doorgeworsteld, nam ik plaats op een van de harde gymbankjes en kon de show beginnen. De dansende meisjes zagen er allemaal bijzonder schattig uit en er was zelfs een groepje dansende jongens, die helemaal stoer en hip-hoppig meededen. Althans, naar ik later begrepen heb. De hele show is aan mij voorbij gegaan aangezien er alleen maar trotse ouders en/of grootouders met klikkende camera’s of filmend voor me langs liepen, de oh’s en ah’s waren niet van de lucht. Echt, het moet allemaal bijzonder aandoenlijk geweest zijn.

Ondertussen zat ik naast kleine neef, die de hele show de vingers in z’n oren hield want hij vond het stom, de muziek was te hard en hij vroeg zich de hele tijd af ‘hoe lang dit allemaal nog ging duren’. Tegen de tijd dat het groepje van het dansende nichtje aan de beurt was vond ik dat ik nu vooraan mocht staan om te filmen. Dansend nichtje heb ik niet live gezien aangezien ik de show goed op het beeld van m’n i-Phone probeerde te vatten. Een lamme arm en vijf minuten later kwam ik tot de ontdekking dat ik het ‘opname knopje’ niet had ingedrukt.

Echt, het was niet mijn idee van een leuke middag om tussen al die lyrische ouders en grootouders in een volle gymzaal te zitten, terwijl het buiten een zomerse dag was. Maar de blik op het gezicht van nichtje toen ze tot de ontdekking kwam dat ik in het publiek zat, maakte alles meer dan goed. Ik hoop dat een van de aanwezige trotse ouders wel het opname knopje heeft ingedrukt, zodat ik later de show van het dansende nichtje alsnog kan bekijken.
Het wordt hoog tijd dat ik een voorraad ‘je weet nooit-‘cadeautjes op voorraad leg, zodat ik echt weer eens de Toffe Tante kan uithangen. Voorlopig ben ik in ieder geval een bijzonder Trotse Tante.

Recent Posts

Leave a Comment