Over snurken en lepeltje-lepeltje liggen in Huize H

 In Mevrouw H. maakt wat mee

Natuurlijk, ik was een weekje op vakantie geweest met zusje, moest even bijkomen van het leven an sich en vond zelf dat ik dat meer dan verdiend had. Ik had een aantal vriendinnen opgetrommeld om de kat en de dikke poes te verzorgen, uiteindelijk bleef er één over die dat daadwerkelijk zag zitten en ik had ze met een redelijk gerust hart thuis achtergelaten.

Het afscheid was hartverscheurend geweest, ze bleven maar huilen en ik maar zwaaien, maar uiteindelijk was ik natuurlijk wel met gierende banden de straat uitgereden om het vliegtuig richting zon maar niet te hoeven missen.

Gedurende de vakantieweek was ik up tot date gehouden via sms over het wel en wee van die twee en alles leek goed te gaan, ik kon met een gerust hart verder nippen van m’n wijntje. De week vloog voorbij en voordat ik het wist vloog ik weer terug, scheurde midden in de nacht richting huis met de gedachte straks weer heerlijk te kunnen knuffelen met die twee. Ik verwachtte dan ook bij de voordeur opgewacht te worden door het welkomstcomité (de kater en de dikke poes) maar niets van dat alles. Die twee lagen snoeihard te snurken op mijn bed en keurden mij geen blik waardig. Sterker nog, ik werd volledig genegeerd.

Dat negeren ging nog een paar dagen zo door, ik werd nog net getolereerd in m’n eigen huis maar daar was dan ook alles mee gezegd. Na een goede week trok ik het niet meer en vroeg me schreeuwend af waarom ik genegeerd werd en dat, terwijl ik zelfs nog een souvenir van vakantie voor ze had meegenomen.

Ze gingen er eens even goed voor zitten, de kater sloeg z’n ene poot over de ander en keek me pissig aan. Ze spraken een hartig woordje met me en wat bleek? De kater en dikke poes waren diep teleurgesteld! Ik had ze in de steek gelaten, was op vakantie gegaan terwijl ze er zelf ook graag even tussenuit hadden gewild. Het had ze wel wat geleken, in bikini aan de Costa te liggen. Geschrokken stamelde ik m’n excuses en heb ze beloofd dat ze, zodra ze ook fatsoenlijk in bikini passen, mee mogen op m’n volgende tripje.

Inmiddels is de rust wedergekeerd in Huize H, liggen de kater en ik ’s nachts weer lepeltje-lepeltje en de dikke poes is fanatiek gestart met het bikini-dieet.

Recent Posts

Leave a Comment