Een stukje over briefwisseling met zomerliefdes en contact met de buitenwereld

 In Mevrouw H. maakt wat mee

Hoe hebben wij ooit kunnen leven zonder computers of zelfs zonder internet? Op welke mogelijkheid onderhielden wij contact met de mensen die niet uit ons dorp kwamen?

Hoe kreeg ik het bijvoorbeeld voor elkaar om op mijn 14e contact te houden met mijn vakantieliefde uit Spanje die hélemaal in Gouda woonde. Simpel. Ik schreef. Vele brieven en kaartjes gooide ik in het dorp in de rode brievenbus en deze kwamen uiteindelijk terecht op de deurmat van mijn vakantieliefde in Gouda. En heel soms mocht ik hem even bellen maar dat vond ik eigenlijk te spannend. Via de briefwisseling kwam het uiteindelijk zelfs nog tot een logeerweek (op de kamer van zijn zus weliswaar), waarmee ik kan bevestigen dat Boer zoekt vrouw het concept van de logeerweek echt niet zelf heeft verzonnen! Na de logeerweek was ik wel meteen genezen mijn verliefdheid, kostbare tijd was verloren gegaan; zowel de Spaanse zon als de briefwisseling had onze liefde mooier doen lijken dan het daadwerkelijk was. Waarmee ik maar zeggen wil; had ik destijds de beschikking over internet gehad, was het niet eens tot een logeerweek gekomen.
Tot zover het verhaal van de ‘Summer lovin’.

Nou was ik welgeteld één week laptop-loos en ik voelde mij alsof ik helemaal alleen in een Big Brother huis zat, afgesloten van de rest van de wereld. En dan heb ik alleen het over de avonden hé, overdag zat ik gewoon op kantoor achter mijn pc en kon ik zelfs het www raadplegen.

Eenmaal thuis had ik gewoon zo’n continu gevoel van heimwee. En voor zover je materiele zaken kunt missen, ja, ik miste mijn laptop.

Nadat mijn nieuwe buurman er ook nog even een blik op had geworpen en tot dezelfde conclusie kwam als ik al was gekomen, namelijk dat het beeld zwart was en bleef en dat er voorlopig nog geen mogelijkheid leek te zijn om mijn bestanden terug te vinden, moest ik wel weer even slikken. Voorlopig ben ik alles kwijt. Alle foto’s die ik maakte sinds het digitale tijdperk, al de door mij getypte woorden die uiteindelijk stukjes werden al dan niet voor dit log, m’n administratie en ga zo maar door. Al wil ik nog niet geloven dat ik het écht kwijt ben. Ik ben namelijk veel beter in zoeken dan menig man, maar dat terzijde.

Afgelopen zondagmiddag had ik het lef om naar de Media Markt te gaan, op zoek naar een nieuwe laptop voor een prikkie. Ik geef je deze tip vast mee, mocht je (zeker als vrouw zijnde), op een zondagmiddag de behoefte krijgen om de Media Markt in te stappen, zeg ik je vast; doe het niet! Tot zover de tips van deze week. Uiteindelijk stapte ik na twee uur wachten op hulp, twijfel en wat iene miene muttes mét nieuwe laptop onder m’n arm de Media Markt uit. We zijn nog niet helemaal één, de nieuwe en ik; ik raak nog zwaar in de war van Windows 8 maar het begin is er. Tot zover mijn eerste stukje vanaf de nieuwe!

Recent Posts

Leave a Comment