Fire up that grill!

 In Mevrouw H. maakt wat mee

Van de week schafte ik mijzelf eens een heuse grillpan aan. Dat kwam zo, ik bevond mijzelf ineens in zo’n hele fancy kookwinkel. En dat is op z’n minst opmerkelijk te noemen aanzien ik nou niet bepaald een prinses ben, laat staan een keukenprinses. Maar iets trok mijn aandacht en voor ik het wist begaf ik mij tussen de potten en pannen.

Nou ben ik een type die je alles aan kunt smeren. En als ik alleen in zo’n winkel loop, zo’n mevrouw mij dan vraagt of ik het allemaal kan vinden enzovoort dan zie ik mij genoodzaakt een gesprek aan te gaan. Want, zo bedenk ik mij dan, ik ben vast de eerste en enige klant van deze dag en deze mevrouw staat de hele dag achter haar toonbank te wachten tot er eindelijk een klant komt en nu ik eenmaal binnen ben, zal ze mij iets verkopen ook. Ik vind dat sneu, dus moet ik iets kopen.

Dus ik had al een handig apparaatje vast; zo’n clip die je vast kunt maken aan je pan om je houten lepel op te laten rusten na roeren. Reuze handig voor de ouderwetse pannenroerder die ergens in mij schuilt. En daarbij, dan had ik toch iets gekocht. Maar opeens hoorde ik mijzelf zeggen ‘zo’n grillpan is dat wat?’ Nou, en of dat wat was, de mevrouw deed in geuren en kleuren uit de doeken wat je allemaal met zo’n grillpan kunt. Ja, daar had ik weer niet van terug natuurlijk. Even later rekende ik even dik af en toen was ik de gelukkige eigenaar van een nieuwe grillpan. Het ding was zo zwaar dat ik bang was dat het dwars door de kookplaat zou storten, als ik het erop zou zetten maar alla.

Nu ben ik het wel echt aan mezelf verplicht om ontzettend te gaan grillen natuurlijk. Ik kocht mijzelf een biefstukje, die ik vanmiddag al heus in de marinade heb gelegd, iets met olie, veel knoflook en wat peper. Daarnaast kocht ik een courgette, want die schijn je ook fantastisch te kunnen grillen. Nou … ik ga vast de keuken in, steek het vuur onder de grillpan vast aan en roer wat in andere pannetjes. Ik ga er natuurlijk wel vanuit dat ik straks gerechten klaarmaak waar de deelnemers van Masterchef nog een puntje aan kunnen zuigen. Wordt vervolgd.

Recent Posts

Leave a Comment