HERINNERT U ZICH DEZE NOG?!!

 In Mevrouw H. maakt wat mee

Ik ben niet zo’n ochtendmens. Wat zeg ik; de meeste ochtenden gaan zelfs volledig aan mij voorbij, fysiek ben ik aanwezig maar dat ontdek ik zelf pas in de middag, in de avond ben ik er hélemaal! Alleen sinds 3 FM de nineties request week in het leven heeft geroepen en er zelfs in de vroege ochtend old school disco plaatjes voorbij komen, word ik zingend wakker!

80’s & 90’s hits! Een terugblik;
Tijdens het ‘huiswerk maken’ op m’n zolderkamer, zat ik eigenlijk héle middagen naast m’n radio-cassetterecorder. TDK bandje erin, één vinger op play de andere op rec en maar wachten tot de DJ mijn favoriete nummer aankondigde. Dan, cruciaal moment, met beide vingers tegelijk de knoppen indrukken en hopen dat de DJ op het eind niet door het nummer heen begon te lullen. En wat heb ik mezelf vaak voor de kop geslagen toen bij het terugluisteren bleek dat ik vergeten was rec in te drukken!

Zus en ik oefenden door de weeks onze discomoves voor de spiegel in haar kamer en op zaterdagavond gingen we los in de plaatselijke disco. Daar disco danste ik het liefst op nummers van Kool & The Gang. Als de eerste tonen van ‘Ladies Night’ klonken huppelden alle ladies richting dansvloer, gooiden de tasjes op de grond en dansten er omheen. Echt dat deden de vrouwen hoor back in the days, om tasjes dansen – in een rijtje. Ik niet, ik deed überhaupt nog niet aan tasjes. Stopte een geeltje in m’n broekzak en kwam de avond zo wel door. Ik was niet zo’n meisje die haar neus poederde, had ook geen idéé wat die andere meisjes in de tasjes hadden zitten destijds. Things change – inmiddels kan ik zelfs een big shopper helemaal volstoppen met spullen die ik écht niet kan missen. Een ding is niet veranderd, als ik ga dansen, stop ik het liefst nog steeds een geeltje in m’n broekzak en ga ik op pad zonder tas.

Destijds ging je niet naar een sportschool, de biertjes die je op zo’n avond dronk danste je er meteen weer af, lonkend naar de plaatselijke DJ. – DJ! DJ!  ‘who’s that gigolo on the street with his hands in his pockets and his crocodile feet’ zong ik mee met Neneh Cherry. –

Door m’n vriendinnetje van school maakte ik kennis met de betere dansmoves en de muziek van Janet Jackson – op haar kamertje oefenden we de ‘hoofd richting schouder’ – Nasty! move en daarna het knippen in de vingers erbij. So You Think You Can Dance bestond nog niet maar anders hadden wij zéker ook op die stip gestaan. Inmiddels was het ook helemaal in om je haar te laten verbranden in een wafeltang en die trend volgden wij dan ook op de voet. Op mijn 15e stond ik in de disco heupwiegend m’n moves te tonen op George Michaels ‘I want your sex’ – zonder te weten hoe dat überhaupt was, sex hebben. Maar ik zong hard met George mee en riep dat ik ook zijn sex wilde. George zelf was er op dat moment waarschijnlijk ook al lang uit dat hij helemaal nooit sex met meisjes wilde maar gelukkig wist ik daar destijds ook nog niets van.

Af en toe even wegdromen naar de good old 80’s – 90’s memories – ik word weer wakker met een glimlach en zing in de ochtend al onder de douche!

Recent Posts

Leave a Comment