Goed gevoel

 In Uit het nieuws

Via internet kocht ik een groene sapjes- en smoothieboek. Met dat boek in huis moest het toch wel goedkomen leek mij. Wist ik veel dat er nog veel meer bij kwam kijken. Al op de eerste pagina raakte ik in de war. Er bleken heel veel verschillende soorten sappen- en smoothiemakers te koop. Ik had er zelf nog een op het aanrecht staan van drie kerstpakketten geleden. Prima ding, zo goed als nieuw want amper gebruikt. Maar nu bleek dat je ook sapcentrifuges kon aanschaffen of beter nog slówjuicers waarin het sap minder snel zal oxideren. Geen idee wat dat betekent. Zo’n slowjuicer klinkt mij als een apparaat wat veel te langzaam gaat overigens. Want gezond oké, maar een beetje snel willen we dat allemaal wel volgens mij. De apparaten zagen er allemaal prachtig uit, maar op mijn toch al kleine aanrecht was niet voldoende plek voor nog meer apparaten.
Dus besloot ik het voorlopig nog maar even te houden bij mijn smoothiemaker van drie kerstpakketten geleden, die ik zelf eigenlijk gewoon een blender noem. Eerst maar eens kijken hoe lang ik het daarmee uit zal houden. Het lijkt eigenlijk wel een beetje op daten. In het begin geniet je er echt van, maar na een paar keer ben je er meestal wel op uitgekeken. Ténzij het de ware betreft, vermoed ik. De blender en ik, wij gaan eens kijken of het iets kan worden tussen ons.

Ik schreef het halve gezonde sappenboek over op mijn boodschappenlijstje en toog direct naar de super. Er stonden groenten op die ik zelf nog nooit in huis had gehaald maar eens moest de eerste keer zijn natuurlijk. Mijn kar was in geen tijden zo vol geweest, in ieder geval niet met groene dingen.
Eenmaal thuis smeet ik direct van alles bij elkaar in de blender. En toen kon het blenden beginnen, heerlijk gevoel overigens, al die groenten door de blender tot pap te laten hakken. Er kwam een grote beker vol sap uit en er bleef nog voldoende over om de rest van de dag sapjes te drinken. De smaak, oké daar moest ik even aan wennen maar ik meende ergens nog een vleugje citroen en komkommer te herkennen. Waar het op neerkwam, het was eigenlijk gewoon een glas dikke groene drap. Maar bij het drinken van die drap kreeg ik wel meteen het gevoel of ik heel gezond bezig was. Nou, dat gun je iedereen toch, dat gevoel!

Je kunt natuurlijk nooit vroeg genoeg beginnen met gezond leven. Als je eerder begint dan 1 januari heb je sowieso al een voorsprong op de rest van de goede-gezonde-voornemens mens.
Daarnaast ben je solidair met de mannen van 3 FM die voor Serious Request in het Glazen Huis een week lang alleen op sapjes leven. Maar als je die sappen niet zo ziet zitten, kun je ook gewoon een donatie doen, via http://www.seriousrequestdonatie.nl. Dát geeft je pas echt een goed gevoel!

 

Serious Request

Recent Posts
Showing 2 comments
  • Mrs. T.
    Beantwoorden

    Ik weet het niet hoor, met die gezondheidssmoothies. Mij niet gezien in ieder geval. En ook geen blender in huis trouwens. 😉

  • Nolda
    Beantwoorden

    Ik hoop dat je er reuze gezond van wordt

Leave a Comment