Wat gebeurde er zoal in 2013

 In Uit het nieuws

Het einde van het jaar is in zicht, tijd voor de lijstjes! Het wereldnieuws en terugdenken aan al wat er gebeurde in 2013 maakt mij instant ongelukkig, de gedachte ‘waar moet het heen met deze wereld’ laat mij dan niet meer los. Ik wil zeker niet negeren wat er allemaal gaande is in de wereld alleen totdat ik heb bedacht hoe ik wereldvrede kan bereiken, steek ik af en toe mijn neus maar in ander belangrijk nieuws.

Wat gebeurde er zoal in 2013 met de BN’ers. Roddel en achterklap! Een terugblik:

Met stip op 1.

Na Wesley en Yolanthe, die al weer een poosje aan de Turkse thee zitten, was het hoog tijd voor een nieuwe voetbalvrouw-gate. De scheiding van het jaar tussen Sylvie en Rafael en de valse backstabbin’ best friend Sabia. Al snel werd bekend dat Sylvie, met haar opgeplakte glimlach, de huwelijkse trouw zelf niet helemaal begrepen had en hier en daar ook wat van de candy had gesnoept. De poppenkast was compleet en de schrijvers van Goede Tijden kregen weer inspiratie voor een nieuw seizoen. Voor een update kun je mij gerust wakker maken hoor. Overigens begreep ik dat Yolanthe in 2014 in een real life serie te zien zal zijn. Ik ben benieuwd of dan bekend wordt dat zij dezelfde arts bezoekt als Silvie, voor zo’n zelfde opgeplakte glimlach.

Al iets meer naar de achtergrond omdat het al eerder speelde, maar in 2013 konden we verder smullen van Estelle die Ruud bedroog met Badr. Tot die tijd had niemand nog van Badr Hari gehoord. De naam Hari was altijd voorbehouden geweest aan een dame die achteraf ook een boefje in vermomming bleek. Mede door de herinnering aan Mata Hari kwam Ruud op het idee zelf ook wat aan spionage te doen. En zo kwam het bedrog van Estelle vrij snel aan het licht. Het laatste nieuws is dat Estelle en Badr tijdelijk uit elkaar zijn, Estelle kon het allemaal even niet meer aan, maar uit betrouwbare bron (De Telegraaf) heb ik begrepen dat ze alweer samen zijn gespot. Wordt vast vervolgd.

Bram Moszkowicz & Eva & Eva & Freek. Bram, arme Bram. Voordat hij uit zijn ambt werd gezet was hij ook al door Eva aan de kant gezet. Eva zou nog altijd aan zijn zijde blijven als goede vriendin. En zou hem kunnen steunen in moeilijke tijden, aldus Bram. Uch. Eva wist niet hoe snel ze de Steve Irwin van de Lage Landen, Freek Vonk moest laten grommen als een leeuw. Ze raakt bij Freek niet snel verveelt, hij weet het vooralsnog bijzonder spannend te houden en als als er wat extra spanning nodig is gooit hij rustig een Boa Constrictor om zijn nek, waarna Eva hem nog een beetje meer adoreert. Deze paringsdans zal nog wel even doorgaan in 2014 voorspel ik.

De geruchten gaan dat het huwelijk tussen Thijs Schuurman-Römer en Katja Römer-Schuurman ook in zwaar weer verkeert. Katja zou het bijzonder gezellig hebben met haar BNN collega Ruben Nicolai. Vooralsnog zijn dit geruchten. Maar waar rook is, is vuur. Dus je begrijpt, ik zoek dit binnenkort tot op de bodem uit. Even Ruud bellen om zijn afluisterapparatuur te mogen lenen.

Verder waren er natuurlijk ook nog wat kleine akkefietjes. Neem een Conny, ex Breukhoven -niemand weet haar meisjesnaam-, die weigerde Tomorrow te zingen voor de bejaarden. Waarna Gordon haar een vies vuil kolerewijf noemde door de telefoon, Conny op haar beurt dat gesprek opnam en naar de media stuurde. Ah en wederom Gorden die kwetsende opmerkingen maakt tegenover een Chinees, al vraag ik mij af of ‘Gorden die kwetsende opmerkingen maakt’ nog nieuwswaarde heeft? Misschien is het een gepaste straf om Gordon een jaar uit de media te houden en hem bejaarde billen te laten wassen? In de media wandelgangen werd ook gefluisterd dat Jeroen, de vriend van Linda de Mol, aan de haal ging met een Gooisch meisje. Niemand uit de media durfde dit gerucht te bevestigen uit angst voor zijn baan, aangezien broer John de baas is van iedereen die iets doet in de media.

Moet er nog iets gezegd worden over Onno & Albert? Nwa. Oké alleen dit; ik geef ze nog een maandje of twee om deze poppenkast vol te houden. Daarna heeft Albert weer genoeg input voor een nieuwe musical.

En, last but not least. Het belangrijkste nieuwsfeit uit 2013, van historische waarde voor de Nederlandse geschiedenis. Willem Alexander die onze Koning werd! Na het zien van zijn Kerstspeech vraag ik mij maar één ding af. Hoe lang zal het duren voordat bekend wordt dat Maxima zich kapot verveelt op Landgoed Eikenhorst met Willem Alexander?. Wanneer zal zij besluiten weer eens iets spannends te ondernemen met, om maar iemand te noemen, haar woest aantrekkelijke bodyguard?

Zo kan ik nog wel even doorgaan, sterker nog, volgens mij zit hier een wekelijkse column in. Hoe is het eigenlijk met Wilma Nanninga, is het nog geen tijd voor haar pensioen?

Recent Posts

Leave a Comment