Het jaar van de hond

 In Mevrouw H.

Ik keek erg uit naar het begin van een nieuw Chinees Nieuwjaar. Net als bij ieder nieuw jaar kwam er een gerust gevoel over mij heen, dit jaar zou alles goedkomen. Het begin van het Westerse Nieuwjaar had mij nog niet gebracht waar ik op gehoopt had. Ik was nog niet afgevallen, had de loterij nog niet gewonnen en de liefde was mijn leven ook nog niet binnen komen wandelen. Bijna gaf ik de hoop op dat dit jaar de ommekeer zou zijn. Totdat ik mij ineens bedacht dat de Chinezen nog met een nieuw jaar kwamen, zo halverwege februari kwamen zij ook nog eens met vuurwerk!.
Mijn hernieuwde hoop was gevestigd op dit Chinese Nieuwjaar. De Chinezen hadden dit nieuwe jaar ‘het jaar van de hond’ gedoopt. Nou ben ik echt een hondenmens, ondanks de katten die in mijn huis wonen, dus wat dat betreft is dit hondenjaar een goed teken. Als de voorspellingen van de Chinezen uit mogen komen dan wacht mij een lucratief jaar maar liggen er ook conflicten en spanningen op de loer. Lucratief ok, maar over die conflicten en spanningen had ik liever niet gelezen. Al staat er ook dat ik van nature alert ben en problemen vaak al zie ontstaan voordat ze er werkelijk zijn. Ha! Dat klopt helemaal, ik bedénk de problemen zelfs al voor ze zijn ontstaan. Qua werk wordt het een druk jaar, maar wel een jaar met veel kansen om vooruit te komen. Contacten en vriendschappen op het werk kunnen bijzonder waardevol blijken te zijn. Kijk, dat zijn positieve berichten.

De Chinezen vertellen mij wel dat het belangrijk is om gedisciplineerd te zijn en dit jaar niet al m’n aandacht over teveel zaken te verdelen. Verder valt er te lezen dat er dit jaar meerdere kansen voorbij komen om ander werk te vinden als ik op zoek ben, of kan ik promotie maken op mijn huidige werk. De beste vooruitzichten op dit vlak liggen in de tweede helft van 2018, maar ook in het voorjaar zouden zich al kansen kunnen voordoen. Kansen liggen voor het grijpen zo te lezen, dat stemt mij gunstig. De tweede helft van het jaar ook, rustig aan hoor met al die veranderingen. Qua financiën ziet het er ook goed voor mij uit. Al schijnt het dat ik zeer alert moet blijven op het tekenen van contracten, anders komt dat mij wellicht duur te staan.

Al beviel een tijdelijk kluizenaarsbestaan mij op dit moment prima, de Chinezen laten mij toch weten dat het verstandig is dat ik wat meer tijd vrij moet maken voor mijn dierbaren. Dat ik er ook baat bij kan hebben om eventuele zorgen te delen, zo kunnen vrienden mij beter begrijpen en steunen. Daarnaast zullen zij mijn openheid waarderen. Zit wat in, ik ben nogal geneigd om mij tijdens periodes van minder-blij-zijn, terug te trekken. Kan gerust een poos met het dekbed over mijn hoofd in bed blijven liggen in de hoop dat het allemaal vanzelf weer overgaat. Als zelfs de voorspellende Chinezen mij vertellen dat dat niet de beste manier is en het goed is om vrienden erbij te betrekken, zal ik toch voorzichtig weer eens onder dat dekbed vandaan komen. Als ik durf dan hé.

Verder zal ik dit jaar de kans krijgen persoonlijke vaardigheden te ontwikkelen! Dat durf ik wel een van mijn favoriete bezigheden te noemen, mijn persoonlijke vaardigheden ontwikkelen. Alles wat ik nu zal leren is de basis van succes voor komende jaren. De Chinezen hebben ook al door dat ik op mijn werk niet zoveel beweging krijg en dat het verstandig is dit in mijn vrije tijd wat te compenseren. Ni hao!
Dat had ik zelf ook nog kunnen bedenken zonder voorspellende gaven te bezitten.
Het privéleven zal vele mooie momenten voor mij in petto hebben. Qua liefde zal er onverwachte passie op mijn pad kan komen. Ik had eigenlijk verwacht dat de ware dit jaar mijn leven eens binnen zou komen wandelen. Staat niets over vermeld. Al vinden de Chinezen het wel een gunstig teken als een hond je huis binnen komt wandelen.
Vorig weekend had ik de logeerhond, die mijn huis binnen kwam wandelen! Als dat geen gunstig teken is. Ik had zelfs een wandeldate, met een man met een hond. Twee honden, een man en een vrouw. En dat alles in het begin van het jaar van de hond. Dat kan geen toeval zijn, dacht ik nog. Al wandelde de man met de hond na onze wandeling zo weer verder, het was het proberen waard natuurlijk.

Ik denk dat ik zo een portie Chinees bestel, zonder hondenvlees naar ik hoop. Op de goede afloop van dit hondenjaar!

 

Recent Posts
Showing 4 comments
 • Mrs. T.
  Beantwoorden

  DAt klinkt hoopvol allemaal. DAt het maar een mooi hondenjaar mag worden.

  • Mevrouw H.
   Beantwoorden

   Dank! Daar ga ik ook voor!

 • Kliefje
  Beantwoorden

  Ik ben een os. Wees blij dat ik niet zomaar binnen kwam wandelen ;)))

  • Mevrouw H.
   Beantwoorden

   haha .. de deur staat open hoor!

Leave a Comment