New beginnings

 In Mevrouw H.

Yay, het is een nieuw jaar! 365 lege bladzijden in mijn papieren (!) agenda.
Al zijn we al wel een dag of wat onderweg, het jaar voelt voor mij nog gloedjenieuw. Dit nieuwe begin stemt mij hoopvol. Een nieuw jaar zonder goede voornemens, dat is ook voor het eerst. Maar wel het plan om doelen na te streven, zonder de verplichting de gestelde doelen ook daadwerkelijk te moeten halen. Het woord moeten wil ik sowieso uit mijn vocabulaire schrappen.

Dit jaar heb ik eigenlijk maar één echt doel. En dat is het beste uit mezelf te halen, door goed voor mijzelf te zorgen. Dat kun je heel breed interpreteren en zo doe ik dat zelf ook. Ik ga goed voor mijzelf zorgen op ieder gebied. Ik wil niet meer over mijn eigen grenzen (laten) lopen; wil gezonder leven én meer genieten. En ik ben er van overtuigd dat dat goed samengaat.

In het verleden heb ik soms te hoge verwachtingen voor het behalen van de door mij gestelde doelen gehad. Wat bij het niet behalen daardoor resulteerde in teleurstelling. Dit jaar heb ik bij voorbaat tegen mezelf gezegd dat het helemaal ok is om verwachtingen bij te stellen of doelen aan te passen. Ik mag wat milder zijn voor mezelf. En dat idee alleen al geeft rust.

Terwijl ik andere jaren bij het slaan van de klok om 00.00 uur altijd meteen in het diepe sprong, als ware het de nieuwjaarsduik, begon dat ‘nieuwe ronde, nieuwe kansen’ gevoel nu wat later. Het duurde even om in te komen. Ik had wat extra tijd nodig om dingen uit 2017 achter mij te laten. Maar nu ik niet meer achterom kijk, ligt er een heel nieuw avontuur open om beleefd te worden.
Ik hoef niet mijn complete leven om te gooien om een betere versie van mezelf te worden, ook niet in 2018. Zo stap ik rustig verder dit jaar in en kijk uit naar waar deze stappen mij gaan brengen. Geen vast omlijnd plan maar positieve stappen zetten richting de beste versie van mezelf, dat is wat ik ga doen in 2018. Ik heb er zin in!

 

Recent Posts
Comments

Leave a Comment