Het uitwuiven van Bea & andere festiviteiten

 In Mevrouw H. maakt wat mee

Wat een dag was het hé! Al die Prinsen en Prinsessen in ons eigen Amsterdam. Privé, Story en Party hebben inmiddels lang en breed verslag gedaan natuurlijk. Uw verslaggeefster Mevrouw H was ook ter plaatse, ergens in het land. Het kostte haar alleen iets meer tijd om bij te komen van al de festiviteiten.

Wat een happening.
De Kroning van de Koning, het uitwuiven van Bea, de blauwgejurkte prinsesjes en bovenal Leading Lady Maxima. Wat was ze mooi. Maar wie was toch die Lady in Red die in de avond haar onderdanen toewuifde vanaf de boot? Van een afstand leek het Maxima, maar na enig inzoomen zag ik dat zij stond te bibberen onder een dekentje. The Lady in Red gedroeg zich als de valse stiefzuster van Assepoester, alle aandacht opeisend daar op dat achterdek. Gelukkig veranderde Maxima weer in de sierlijke prinses die ze was toen ze het kleed van zich afsloeg waarna ze de valse stiefzuster overboord smeet.

Koninginnenacht vierden we in de stad met de meisjes. Toegegeven; het was niet makkelijk mezelf van de driezits af te krijgen maar nadat ik een koude douche nam en even langs de visagie ging kreeg ik echt zin in het feestje met oranje tintje. Hoewel oranje m’n kleur niet is had ik me wel, vaderlandslievend als ik ben, in het rood-wit-blauw gestoken.

Gedrieën fietsen we naar vriendin 4, alwaar we een goede mixdrank kregen om in de stemming te komen. De toon van die avond was gezet. Indrinken voor het uitgaan, ik waande me weer even 16 (al was indrinken in die tijd nog geen woord).
We begonnen de avond in een tent met een band, liepen naar een pleintje met DJ en saxofonist, stonden lang in de rij voor een toilet in de wijnbar en kwamen al wat losser in de benen aan bij het café waar het feest echt los ging.

Jayms zong daar alsof z’n leven er vanaf hing en wij zongen nog net een toontje hoger mee. Of dit werd gewaardeerd door Jayms zelf valt te betwijfelen. Ik danste met een man die klonk alsof hij een zieke zeehond had ingeslikt maar het was heerlijk om weer eens ouderwets te zwieren over de vloer. Vanaf de bar werd er zo wat naar me geknipoogd door een kale man, aan wie ik in een vlaag van verstandsverbijstering mijn nummer gaf.

Net voordat de lichten van het café aangingen, raakte ik aan de praat met de leukste van die avond. Het gesprek duurde veel te kort maar de laatste ronde had al geklonken. Met gevaar voor eigen maar vooral andermans leven stapten we aangeschoten op de fiets en wonder boven wonder kwamen we veilig thuis.
Het was lang geleden dat ik bier gedronken had en zoveel biertjes samen met de gezelligheid van de hele avond zorgde er dan ook voor dat ik die hele avond in een heerlijk roes van geluk beleefde.

Al heb ik de volgende dag bij het uitwuiven van Bea wel een traantje weggepinkt. Zij veranderde voor mijn ogen van onze Koningin naar een lieve oma.Dag lieve Beatrix – geniet van uw welverdiende pensioen!

 

Recent Posts

Leave a Comment