Hoe ik in een nacht veranderde in Nana M

 In Mevrouw H. maakt wat mee

Ik moest naar de kapper en wel meteen. Als ik me bedenk dat ik naar de kapper wil dan moet dat ook nu. Directement, stante pende en wel nu, dus. Ik had me ook bedacht dat mij een bijzonder goed, casual, losjes vallend ‘nee joh ik heb het alleen even droog geföhnd’ kapsel zou worden aangemeten.
M’n vaste kapster had net een kind gebaard dus die mocht van mij nog even bijkomen, ik liep wel even binnen bij zo’n kapperszaak met stoplicht, groen = snel aan de beurt.

Hoe ik het gehad had willen hebben, vroeg het meisje; ‘doe maar wat korter lekker casual vallend in laagjes’ zei ik. Dat was geen probleem zei het meisje. Zal ik het even wassen? Ja prima. Lekker wat cremèspoeling erdoor voor stug haar (3,50), prima, knip knip knip (€ 30,-), beetje föhnen (€ 5,-) whoesh nog wat extra wax erdoor (€5,-) en nog wat losjes met de handen erdoor om in model brengen (€ 5,-). Klaar. Maar, het moest gezegd, ik kon er prima mee de deur uit, had er zelfs mee naar een eerste date durven gaan, met deze nieuwe coupe.
Het meisje van de kapper gaf me na betalen de bon mee en sprak vervolgens de woorden ‘als u niet tevreden bent kunt u binnen twee weken terugkomen’ tegen me. Ik gooide m’n hoofd, met m’n geweldig dansende haar in m’n nek en lachte hard haha! Terugkomen. Bij de kapper.
Alsof ik ooit terug zou gaan naar de kapper, ‘Kapper, het bevalt me toch niet zo, doet u me dat oude haar maar weer terug, dank u’. Nee dat zag ik niet echt voor me.

De volgende dag gebeurde er iets verschrikkelijks. Ik keek ik in de spiegel en zag een platte pannenkoek, over m’n hoofd, wat naar later bleek dus gewoon mijn platte nieuwe kapsel was. Ik was in één nacht veranderd in Nana Mouskouri, zonder bril. “Only love” galmde in m’n hoofd.

Ik keek het een week aan, m’n mondhoeken gingen net zo hangen als m’n haar al deed en besloot terug te gaan. Het licht stond op groen, ik stapte de kapperszaak in en wees naar de pannenkoek op m’n hoofd. Het meisje werd erbij gehaald en moest wat doen aan de bovenste laag, zei de baas. Knip, knip, knip – whoesh. Klaar! En tot ziens maar weer.
Thuis aangekomen durfde ik pas weer in de spiegel te kijken en wat ik zag was de langharige versie van een playmobiel-poppetje-kapsel, alleen half lang met hier en daar een grote hap eruit. Slik.

Korte versie: ik ging een week geleden naar de kapper, m’n haar zat al na één dag voor geen meter meer en ik ging terug naar de kapper. Big mistake.

Voor degene die Nana Mouskouri niet kennen: de zangeres van het briljante chanson ‘Only love, Can make a family memorie’. Gaap. Net zo swingend als haar haar.

Recent Posts

Leave a Comment