Naar de Chinees

 In Mevrouw H. maakt wat mee

Zo eens in de zoveel tijd mag ik van mezelf wat extra me-time, een ontspannende massage leek me dan ook de perfecte manier om me weer helemaal zen te voelen. Ik had het adres van een Chinese masseur via via gekregen en besloot spontaan naar binnen te stappen om te kijken hij tijd had om me een massage te geven.

De oude Chinees liet mij binnen, pakte mijn handen vast en maakte een aantal buigingen. Ik voelde mij zeer welkom. Er hing een vreemde geur in deze ruimte, een geur die ik niet thuis kon brengen, maar ik maakte me niet teveel zorgen over de geur. Ik maakte me eerder zorgen over de oude Chinees, hij zag er klein en breekbaar uit, hij liep op zijn sokken (zou daar die geur vandaan komen …) in een ’t shirt met een korte broek alsof het hoogzomer was.
Hij ging mij voor naar een klein kamertje, waar de Chinese bling bling pijn aan m’n ogen deed, rode lampjes en versieringen alsof Kerstmis al begonnen was. De oude Chinees toonde het kamertje en liet me met zijn big smile duidelijk merken dat hij trots was op zijn de Chinese kitsch. Ik zei dan ook ‘mooi hoor’! en moest me inhouden om niet ontzettend in de lach te schieten.
Midden in het kamertje stond een op het eerste oog wat krakkemikkige tafel waar ik op moest gaan liggen. De oude Chinees hielp mij uit de kleren, tot ik in m’n BH en slip stond. Op dat moment bleek dat hij wat Nederlandse woordjes kende, uit! zei hij resoluut. Uit? M’n BH en slip, dacht het niet oude Chinees, dacht het niet. Maar hij was onverbiddelijk dus uiteindelijk belandde ik op de tafel in niets dan m’n slip.

Ik had er weinig vertrouwen dat deze oude baas mij eens goed zou gaan masseren. Hij pakte me in warme handdoeken, ontblootte een been en begon ermee te zwaaien! Ik wist niet dat m’n been in deze standen kon bewegen maar de oude Chinees kende no mercy en ging onverstoorbaar verder. M’n voet, enkel, knie, bovenbeen; alle hoeken van de kamer zeg ik je! Inmiddels was het lachen me vergaan en nam ik me voor deze vernedering te ondergaan. Na het zwaaien en draaien met al m’n ledermaten, kwam m’n rug aan bod, de oude Chinees klom op de tafel en gooide z’n lichaam in de strijd.

Inmiddels lag ik met open mond van verbazing op tafel en ik besefte opeens dat deze oude Chinees met m’n ogen dicht zo door kon gaan voor een jonge God qua massage technieken. Ik moest me inhouden niet gelukzalig te gaan liggen kreunen. Als ik de irritante tingeltangelmuziek en de penetrante geur even vergat, waande in me in een walhalla. Op het moment dat de oude Chinees ‘Klaal’ riep, wilde ik nog lang niet opstaan. Het zat erop, anderhalf uur zwaaien met ledermaten en zijn heerlijke handen op mijn lijf. Ik kleedde me aan en dronk nog een kopje thee met hem, waarna ik het pand moest verlaten.
Maar ik wilde helemaal niet meer gaan, wilde voor altijd blijven bij deze oude Chinees.

Bij het weggaan pakte ik nu zíjn handen vast en maakte de buigingen.

Recent Posts

Leave a Comment