Keep up the good work!

 In Mevrouw H. maakt wat mee

Vanaf mijn balkon schrijf ik deze blog, waar ik geniet van de nazomerzon onder de parasol. Een bakje vers gesneden fruit en een glas water binnen handbereik.

Het weekje sapvasten in Portugal is voorbij gevolgen. Ik was dan wel eerder wezen sapvasten maar de laatste keer was al weer even geleden en dat was destijds in Nederland, zónder sportprogramma. Het was dus wel weer even spannend hoe dat mij weer zou bevallen.

Vanaf het moment dat ik in het vliegtuig stapte viel er een last van mijn schouders. Even lekker de boel de boel laten en helemaal voor mezelf op pad, heerlijk dat ik die mogelijkheid heb.
Op het moment dat het stel naast mij in het vliegtuig mij vroeg waarom ik niets te eten bestelde, vertelde ik ze dat ik ging sapvasten en het niet zo handig zou zijn om nu nog even snel wat naar binnen te werken. Zij verslikten zich bijna in de warme saucijzen en hadden direct medelij. Maar ik had er zin in!

De ontvangst in Portugal was al even hartelijk als het mailcontact bij het boeken van deze trip. Ik voelde mij meer dan welkom. Samen met een man en een ouder stel zou ik deze week doorbrengen in de mooie villa.
Het voelde wel een beetje gek om m’n wekker te zetten op vakantie maar voordat deze af zou gaan om 07.00 uur was ik iedere dag al wakker. En dat voor een avondmens!
Ik zal niet ontkennen dat ik de eerste paar dagen best pittig vond, ik had hoofdpijn en voelde me slap als een vaatdoek, het detoxen was begonnen. Maar na die paar pittige dagen, voelde ik mij als herboren! Ondanks dat de sappen en soepen meestal goed smaakten, vloog er zo af en toe nog wel een stokbroodje met Franse kaas door mijn gedachten. Sterker nog, tijdens het ‘eten’ van de sappen gingen de meeste gesprekken over eten. Er werden recepten uitgewisseld die ons deden watertanden.

Ik vond vooral de verschillende wandelingen die waren uitgestippeld super. Door het binnenland en langs de kliffen bij de zee, na een pittige klim was een geweldig uitzicht de beloning. Al zal ik niet ontkennen dat mijn tong vaak al op m’n knieën hing als bleek dat we nog nét een paar kilometer heuvelopwaarts verder moesten lopen, terwijl het kwik opliep naar de 35 graden.
Vaak was er dan ook nog wel een beloning in de vorm van een massage die dag. Overigens, dat aqua joggen klonk mij van tevoren ontzettend ouwe wijvig, maar dat neem ik terug want dat is nog een verdomd pittig gebeuren zeg. Om over de BBB sessies maar niet te spreken …

Maar buiten dat ik mij met de dag beter voelde, positief en rust in mijn hoofd, was het ook te merken aan mijn lijf. Ik zag daar in de spiegel toch ineens een taille verschijnen! Na een meet- en weegsessie bleek inderdaad dat er in mijn taille centimeters verdwenen waren. Halleluja!
Het begint hier bijna een gesponsorde blog te lijken zeg. Maar ik kan het iedereen écht aanraden, zo’n week voelt echt als een cadeautje voor jezelf!
Als u zich dan toch afvraagt waar al deze positiviteit ineens vandaan komt, deze is mede mogelijk gemaakt door Sima: www.simafit.com.

De volgende uitdaging staat mij nu te wachten; vasthouden dit positieve gevoel én de gezonde levensstijl. En zo af en toe ook een beetje genieten, van stokbroodjes met Franse kaas. Nog éven rustig opbouwen met eten en dan is het weer hoog tijd om te proosten, met een goed glas wijn. Maar na zo’n week detoxen, smaken een paar aardbeitjes zelfs al goddelijk!

 

20160906-san-portugal

Recent Posts
Showing 3 comments
 • JP
  Beantwoorden

  Heerlijk, wat een positiviteit weer ?

 • Mrs. T.
  Beantwoorden

  Het enthousiasme spat er inderdaad af. Fijn. En je ziet er geweldig stralend uit.

 • Erik
  Beantwoorden

  Wat ontzettend enthousiast en aantrekkelijk geschreven, ik neem je positiviteit even gratis mee 🙂

Leave a Comment