M’n dealer

 In Mevrouw H. maakt wat mee

Dit is m’n laatste stukje over een auto deze maand, dat beloof ik! Aangezien het vandaag de 29e is, vermoed ik dat dat gaat lukken.

Nu zal ik hier niet gaan verkondigen dat ik het verlies van de Peugeot al heb verwerkt, de Peugeot blijft altijd een speciaal plekje in m’n hart en hoofd houden maar ja met zo’n auto in gedachten kom je ook nergens natuurlijk. En na twee weken lopen, fietsen, carpoolen én in een (heel lief van vriendin-) auto van een ander gereden te hebben kon ik niet wachten tot ik The Best Friend mocht gaan ophalen.
Ik moest er voor mijn doen op zaterdag, extra vroeg voor opstaan, want m’n dealer wilde me om 09.00 uur hoogstpersoonlijk de sleutel van The Best Friend overhandigen. M’n dealer, wat klinkt dat sexy hé.

Ik had nooit eerder een eigen dealer. Meestal had ik ‘een mannetje’ als het auto’s betrof, al ben ik zoals bekend niet van de verkleinwoordjes, het was gewoon écht een mannetje. Maar sinds ik 40 ben is alles anders, waardoor ik ook het idee heb dat ik nu wel toe ben aan een echte dealer.

Voor dit officiële sleutel-overhandig-moment liet ik m’n vader thuis dit keer, de dealer moest niet denken dat ik niets zonder m’n vader kon natuurlijk. Na een fijne ochtendwandeling kwam ik aan bij de garage en m’n dealer scoorde direct punten toen hij me m’n eerste ochtend koffie overhandigde. Na m’n eerste bakkie was ik er weer helemaal en kon hij uitleggen wat dat eigenlijk allemaal inhield, een nieuwe (!) auto. Nadat we het papierwerk hadden gehad, ik m’n handtekening had gezet en The Best Friend officieel van mij was, was het dan eindelijk tijd om naar de auto te gaan kijken. M’n dealer moest een beetje lachen terwijl ik de sleutel in het slot wilde steken, zelfs dat bleek niet nodig. Eén druk op de knop en The Best Friend opende alle deuren voor me. M’n dealer kwam naast me zitten en liet me precies zien welk knopje waarvoor diende.

Ik moest even wennen aan het idee, een hele nieuwe auto en niet meer voor de APK’s naar m’n oude vertrouwde mannetje. Maar nadat m’n dealer me alle hoeken van de auto had laten zien en ik breed lachend wegreed wist ik het zeker, deze auto is de naam The Best Friend meer dan waard en ik heb een eigen dealer!

Recent Posts

Leave a Comment