Nog 10 dagen, 11 uur, 32 minuten en 33 seconden te gaan

 In Uit het nieuws

Het einde van de wereld is in zicht mensen. Ik wil de goden niet verzoeken natuurlijk maar het lijkt me nu toch wel de hoogste tijd om actie te ondernemen. Ben ik de enige die de gang vol heeft staan? M’n opblaasboot, noodrantsoen in blikken en flessen water met de langst mogelijke THT staan klaar. Is er dan helemaal niemand écht bezorgd?

Je kunt niet overal op voorbereid zijn, dat begrijp ik. Als er duizenden astroïden op aarde storten, geef ik me over, handen in de lucht, per direct. Geen witte vlag of donorcodicil die je dan nog kan redden.

Maar, hypothetisch gezien; als het gevaar nou eens uit een totaal andere hoek komt, vanuit het water, dán ben ik voorbereid!

Ik nam extra zwemles, stond te watertrappelen tussen zesjarigen om maar weer even die basisprincipes in de vingers te krijgen. De katten zijn geïnstrueerd om opblaasbare zwemvestjes aan te trekken zodra het water stijgt, na de zwemvestjes trekken ze bij elkaar de sokken aan. Het zou eeuwig zonde zijn als op moment suprême de boot lek raakt vanwege scherpe nagels aan de poten natuurlijk. Kun je er dan nét niet bij hebben, zogezegd.
Aan beide kanten zet ik een kat met een roeispaan in de poot. Ik bedoel, al die jaren gratis Whiskas, het was te verwachten dat ze er ooit iets voor terug moesten doen natuurlijk. Roeien vrienden, roeien! Destiny’s Child’s I’m a survivor op repeat en gaan!

Er is nog ruimte voor één man extra in m’n bootje. Ik ben nog op zoek naar iemand met gespierde armen, enige roeikwaliteit vereist (voor als die twee even een Whiskas break hebben natuurlijk).

Ondertussen ben ik nog gewoon aan het werk. Ergens denk ik, waar ben ik in godsnaam mee bezig? Over een paar dagen is het gedaan met de wereld, moet ik niet gewoon als een speer die bucketlist afwerken? In totale paniek blokkeer ik en kan ik niet eens één ding bedenken voor op die bucketlist, waarna ik toch maar weer door ga met het leven van alledag.

Op de dag voor het einde van de wereld mag ik m’n kerstpakket ook nog even ophalen bij de baas. Ik hoop wel dat ze er voldoende blikken met lange THT in gestopt hebben. Of anders een witte vlag.

Recent Posts

Leave a Comment