Oh denneboom ..

 In Count Your Blessings - CYB

Vanuit de bungalow kreeg ik er niet zoveel van mee, van dat hele kerstgebeuren. Vrijdag kwam er een app binnen van een van de voetbaldames met de vraag waar zo last minute nog een kerstboom vandaan te halen. Verdomd, dacht ik, dat is wat er mist hier. Ik stuurde de tip en besloot dat ik zelf maar zou genieten van de den die ik van achter het raam kon bekijken. Wel zo boomvriendelijk ook tenslotte. De verlichting dacht ik er dan ook nog wel bij.

Ik kocht wat kleine cadeautjes, ondanks dat we dit jaar niet aan cadeautjes geven doen. Ik vind dat toch het leukste dat er is, cadeautjes geven. Daarnaast, ik had dit jaar eindelijk alle tijd om cadeautjes te kopen, gezien mijn huidige status als werkzoekende natuurlijk.

Kerstavond mocht ik traditiegetrouw doorbrengen bij een vriendin en haar lief, we waren met 9 man van wie nog niet iedereen elkaar eerder had ontmoet. Het werd een heerlijk avond van kennismaken, lange knuffels, fijne gesprekken en flauwe humor, vol lekkere gerechten en de glazen werden ook nog goed gevuld. Hoe fijn om met een stel lieve mensen bij elkaar te mogen zijn. Als afsluiter keken wij nog even naar een Twents Kerstverhaal van Herman Finkers (aanrader!) https://www.youtube.com/watch?v=N1UU1QNrY8c.

Nu ik bovenstaande zo teruglees is het een onsamenhangend verhaal geworden, met als excuus dat ik niet helemaal fit ben. Dat was ik de afgelopen dagen al niet helemaal, vannacht begon ik spontaan te blaffen als een oude bouvier, waardoor mijn keel vanmorgen als schuurpapier voelde . Ik geloof dat ik mij met dit rauwe randje op de stem zo door de audities van The Voice zing.
Inmiddels hang ik boven een bak gekookt water met kamille te stomen en drink ik sloten thee met honing. Ik vermoed dat ik mezelf nog wel weet op te lappen om straks aan de kerstdis met de familie plaats te nemen. Want dat is al wat ik wil, op dit moment. Samen zijn met lieve mensen om mij heen.
Of anders, vrede op aarde, als dat niet teveel gevraagd is. Dan hoef ik verder geen cadeautjes. Afgesproken?

Fijne Kerstdagen, met lieve mensen om je heen!

Recent Posts
Comments
  • Mrs. T.
    Beantwoorden

    Ik wens jou vooral een 2017 dat in alle opzichten helemaal top is!

Leave a Comment