Over geluk en zachte handen

 In Huize H.

Over het algemeen doe ik niet mee met de laatste trends. Zo heb ik nog nooit op UGGs gelopen; mijn huid is nog altijd vol met sproeten maar zónder tatoeages en ik laat zeker geen driehoekje in het haar boven mijn oor scheren (de ‘sidecut’). Al zie ik een enkele keer tatoeages die ik best mooi vind, ik geloof dat ik mijn eigen huid toch mooier vind zonder. Te bang dat ik de trend zat word en wetende dat uitgummen niet werkt.

De halve wereld, inclusief mijn vader, was al in het bezit van een mobiele telefoon voordat ik er destijds een aanschafte. Op straat bellen is overigens iets wat ik nog altijd alleen in noodgevallen doe. Appen is meer aan mij besteed, net als typen overigens. Op ‘schrift’ communiceer ik beter, vermoed ik. Ik ben ook nog steeds in het bezit van een papieren agenda, vind het heerlijk om in dat kleine papieren boekje mijn afspraken te zien staan.
De tv met dikke kont heeft pas een paar jaar geleden mijn huis verlaten en dat was nog niet eens mijn eigen keuze. Het is dat mijn vader vond dat het echt niet meer kon en hij mij meenam om een platte uit te zoeken, anders had ik waarschijnlijk nog steeds naar die dikke gekeken.
Ik ben nog steeds niet in het bezit van een iPad, een laptop op schoot vind ik helemaal prima. Overigens typt het toch heel niet lekker op zo’n iPad, dus ook dat is niet aan mij besteed.

Maar wat ik nog steeds niet bezit en wél al lang op mijn wensenlijstje staat is: een afwasmachine. Dat is al lang niet hip meer natuurlijk, waarschijnlijk denkt men dat ik aan de een of andere back to basic trend meedoe; leven zonder afwasmachine. Mocht dat een trend zijn dan wil ik deze in ieder geval zeker niet volgen. Ik heb het inmiddels zo ontzettend gehad met dat afwassen, ik kan geen sopje mee zien. Het heeft ook niets ‘groens’ de manier waarop ik afwas. Volgens mij verbruik ik drie keer zoveel water dan een machine. Als ik de berg vaat van m’n aanrecht eerst in de week zet, vervolgens met schoon sopje afwas en als finishing touch nog eens naspoel met heet water.

Het zou wellicht een ontzettend mindfulle happening kunnen zijn dat afwassen. Maar persoonlijk zit ik liever in de lotushouding op een kussentje. En het ziet er naar uit dat dat laatste binnenkort tot de mogelijkheden behoort. Er werd mijn namelijk een afwasmachine aangeboden! Tweede hands, voor een vriendenprijsje. Mijn hart maakte direct een sprongetje. Na wat meetwerk denk ik dat met wat passen en meten deze afwasmachine gaat passen tussen de kastjes in mijn oude keuken. Binnenkort komt mijn favoriete klussert kijken of dat allemaal gaat werken met waterafvoer en meer van zulks. Maar ik heb goede hoop dat ik binnenkort in het bezit ben van zachte handen en heel zen op een kussentje kan zitten, terwijl de machine heel mindful het afwas werk doet.
Ja mensen, het geluk valt mij toe. Joehoe!

Recent Posts
Showing 5 comments
 • Mrs. T.
  Beantwoorden

  Wat bende toch een bofbips!

 • Mammalien
  Beantwoorden

  Gelijk heb je. Ik doe zelden mee met trends. Mijn kinderen lachen me al uit omdat ik roep dat iets “hip” is (want dat kun je echt niet meer zeggen tegenwoordig…)Afwasmachine heb ik wel, al een tijdje, dankzij mijn lover die me er mee verrtouwd heeft gemaakt. En ik kan je zeggen, ik kan niet meer zonder. (Op vakantie afwassen is een gruwel)

  • Mevrouw H.
   Beantwoorden

   Hip? Is dat nou ook al niet hip meer 🙂 Op vakantie zou ik het niet zo erg vinden .. dan heb je alle tijd

 • Maaike
  Beantwoorden

  Zo fijn!! Vorig jaar kreeg ik het oude beestje van mijn zusje en ik ben nog elke dag blij dat hij er voor me is. Wat een genot. Ik hoop voor je dat het allemaal gaat passen!

  • Mevrouw H.
   Beantwoorden

   Ik kijk er nu al naar uit! En duim dat het gaat passen …

Leave a Comment