Het terugvinden van de Geiten-Wollen-Sok in mij

 In Count Your Blessings - CYB

Ik verbleef een kleine week op het prachtige Schouwen-Duiveland. Het eiland vol rust, zuivere lucht en stilte. En daar kwam ik voor, om mijzelf een week onder te dompelen in rust. Maar juist ook om nieuwe energie op te doen, om te voelen wat ik nodig heb en stil te staan bij mijn diepste verlangens.
De afgelopen periode zat ik veel in mijn hoofd. Het was tijd om alles eens van een andere kant te gaan bekijken, vanuit mijn gevoel. Bij Kuuroord De Schouw vond ik een themaweek, Kundalini, welke aansloot bij mijn wens om uit ‘mijn hoofd’ te komen en mijn eigen levensenergie te vinden. Om door ademhalingstechnieken, meditaties, massages en meer, mijn energiesysteem weer in beweging te laten komen. Door middel van vasten een diepere laag in mijzelf te ontmoeten. Dit klonk te mooi om waar te zijn, maar ik ging er voor!

Zo’n week detoxen door middel van een sap vastenkuur heb ik vaker ‘ondergaan’. Een aantal keer gericht op sporten en afvallen. Waarbij ik achteraf gezien teveel gefixeerd was op afvallen. Viel in alle valkuilen ná de vastenweek van dien en bereikte uiteindelijk niet dat wat ik wilde. Besloot dit keer te willen vasten op een andere manier.
Ik was al eerder in De Schouw, alleen nu ging ik totaal anders deze week in. Op zoek naar mijn diepste verlangens en hopelijk een doorbraak van blokkades, zoals oude patronen die het stromen van energie tegenhouden.

Met gemakt schakelde ik een tandje terug in het Zeeuwse land. Ik voelde mij bijzonder snel op mijn plek. Stelde mij open en liet mijzelf helemaal zien. Toonde mijn kwetsbaarheid maar voelde nieuwe kracht.
Ik liet mij iedere ochtend ijskoud afdouchen, gaf mij over aan klysma’s, genoot van liefdevolle massages, liet mij meevoeren in enerverende ademsessies en ontving een energetische healing. Ook stond ik midden in het bos mantra’s te zingen en beleefde momenten dat ik met mijn voeten in de klei stond tot momenten van spirituele groei. Er waren fijne gesprekken met de andere kuurgasten en een lach of een warme knuffel als ik het nodig had.

Ik zal niet ontkennen dat ik dip momenten beleefde. Ik had regelmatig hoofdpijn van het detoxen, had een enorme huilbui en voelde mij een enkele keer extreem slap. In zo’n week zonder vast voedsel is het ook gebruikelijk, door een dal te gaan. Ik sloeg een danssessie en een sauna avond over, vanwege algehele lamheid in mijn lijf.
Maar nadat ik door dat diepste dal ging, voelde ik vooral de zon. Ondanks dat deze niet veel aanwezig was in deze week, voelde ik dat er iets straalde. Ik geloof dat ik het zelf was!

De blokkades lijken opgeheven, ik voel ruimte en ik voel alles stromen. Er is energie! Energie om mijzelf te laten ontdekken wat het is, dat ik belangrijk vind. Om te gaan visualiseren hoe ik wil dat mijn leven eruit komt te zien. Ik kijk zoals ik niet eerder heb gekeken, ik zie wat er is.
Mooier, ik vóel wat ík nodig heb, in het leven. En dat gevoel ga ik proberen om te zetten in een wens. Concreet visualiseren wat ik wil. En dat ga ik vinden. Mijn ongeduldige zelf wil dit het liefst vandaag maar ik besef dat ik er ook de rest van mijn leven over mag doen. Als ik weet wat ik zoek dan ga ik het vinden.

Tot zover het relaas over mijn spirituele groei. De Geiten-Wollen-Sok in mij kwam met liefde weer even boven. Al trek ik binnenkort vast ook weer hakken aan, om de nieuwe stappen mee te zetten.

Recent Posts
Showing 3 comments

Leave a Comment