Zo zen

 In Mevrouw H. maakt wat mee

Mijn schouder zat al tijden vast en de Chinese masseur had dit laatst goed los gemasseerd. Het plan was dan ook om weer naar de Chinees bij het station te gaan, ik vond alleen steeds geen parkeerplek. Nadat ik de straat weer uitreed, waren mijn gedachten al weer ergens anders.

Ik had in de vakantie nog niet echt een ontspannen moment voor mezelf genomen. Al had ik wel met een boek op de bank gezeten, las ik alleen nooit meer dan een halve bladzijde. Feitelijk was ik pagina’s verder, alleen de tekst kwam niet binnen. Mijn gedachten dwaalden iedere keer af naar dat wat er op mijn to-do lijstje stond. Blijkbaar was ik er nog niet klaar voor om volledig ontspannen te raken. Al wilde ik het graag, ontspannen op commando is kansloos.
Tot ik een bevriende masseur sprak, die mij aanbood om eens op zijn tafel plaats te nemen. Dat was dan wel een stenen tafel, waarbij hij met water en zeep in de weer zou gaan. Een hamam-man. Op zich leek mij dat heerlijk, het toppunt van luiheid ook, om je ontspannen liggend op een tafel in te laten inzepen en wassen, met als afsluiter een massage. En dat alles onder een deken van schuim. Enige puntje was wel dat dat hele gebeuren in eva-kostuum plaats diende te vinden. En de hamam-man in kwestie een bekende is.
Tot ik, in mijn zoektocht naar ultieme ontspanning, mijn schroom overboord gooide en erin toestemde. De hamam-man had tenslotte honderden blote vrouwenlichamen gezien (professioneel gezien, zijn privéleven op dat gebied was mij niet bekend). De aanblik van mijn blote lijf zal hij ook best overleven.

Op het moment dat de hamam-man de deur open deed, moest ik even slikken. Daar stond hij in niets dan een lendendoek en een shirtje. Gelukkig stelde hij mij direct op mijn gemak, ik kon mij rustig omkleden en mocht met een badjas aan, de hamamruimte betreden.
Vanaf het moment dat ik liggend op de steen, door de hamam-man overgoten werd met heerlijk warm water, kwam de ontspanning tot mij. En bij iedere handeling die hij uitvoerde voelde ik mij meer en meer ontspannen. Het schuim bood een zachte beschermlaag en voelde als een veilige deken, waarna ik mij in een andere wereld waande. De haman-man was bijzonder kundig tijdens zijn uitvoering van dit oude Ottomaans badritueel. En ik gaf mij er volledig aan over. Het enige waar mijn gedachten naar afdwaalden waren de vriendinnen die ik dit ook zou gunnen, deze weldaad van ontspanning.
En zo leefden ze nog lang en gelukkig kwam het dat ik aan het einde van mijn vakantie eindelijk tot volledige ontspanning kwam. Dankzij de hamam-man.

Overigens niet gesponsord, maar deze wil ik je niet onthouden: http://www.hamammassagehilversum.nl
Let op! Je loopt wel het risico volledig ontspannen de deur uit te wandelen na een behandeling.

Recent Posts
Showing 4 comments
 • Mrs. T.
  Beantwoorden

  Ik vind je dapper. Weet niet of ik zoiets zo durven. En zeker niet bij een bekende.

  • Mevrouw H.
   Beantwoorden

   uiteindelijk viel het alles mee en was het heerlijk!

 • Ka
  Beantwoorden

  Lekker joh!
  Ik kleed me bij alles en iedereen uit als het moet, beroepsdeformatie denk ik 😉

  • Mevrouw H.
   Beantwoorden

   ; ) dat klinkt heerlijk ontspannen – zo jezelf kunnen zijn!

Leave a Comment