♥ De kleine dingen ♥

 In Count Your Blessings - CYB

November was niet bepaald een goede maand voor mij. Maar die maand liep vanzelf ook gewoon weer door in december. De maand van bezinning, van terug- en vooruit blikken, van afsluiten, van delen en van samen zijn.

Volgens de Telegraaf van vandaag is december zelfs dé maand om kinderen te maken. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat kinderen die in december verwekt zijn, het gezondst opgroeien. En daarnaast schijnt het dat in december de kans om zwanger te worden het grootst is. Dus, dames; u weet wat u te doen staat! …. voor wie de schoen past, bovenstaande tip natuurlijk.

Buiten al die dingen die niet zo goed gingen de afgelopen periode, zijn er ook veel goede dingen over te zeggen. Ik geloof zelfs dat ik, juist doordat ik een minder goede periode doormaak, merk hoe ontzettend dankbaar ik ben voor de kleine dingen. Of eigenlijk, dat die kleine dingen juist zo ontzettend groot voor mij zijn. Waardoor de mindere periodes ook zo veel betekenis kunnen hebben, alleen al door het besef, van deze kleine dingen.

Ik ben dankbaar voor:

 • mijn pap en mam, waar ik kan slapen als dat nodig is, die mij gezonde happen voor zetten en de fijne gesprekken die ons juist in deze periode steeds dichter bij elkaar brengen;
 • artsen, die naar mij luisteren, mij serieus nemen én mij proberen te helpen, in tegenstelling tot de co-huisarts die mij vermoedelijk als hypochonder ziet;
 • de oude kater, die vaak het liefst zo dicht mogelijk bij mijn oor zit te spinnen of neusje-neusje met mij doet. En natuurlijk ook voor de dikke lapjespoes, die mij altijd warm houdt als het nodig is. Wat minder voor de haren, die altijd op mijn trui achterblijven;
 • dat er op het kantoor met mij mee wordt geleefd én ik word gemist;
 • de apothekers assistente, die me naast medicijnen nog de extra tip meegaf dat ik mijn tenen met lavendelolie kon masseren tegen hoofdpijn (het soort tips waar ik zo van hou!);
 • lieve kaartjes uit onverwachte hoek;
 • zonder er bij na te denken van mijn Labello verslaving afgekomen, door het gewoon niet meer te gebruiken;
 • dat ik weet dat er lieverds om mij heen zijn die ik dag en nacht kan bellen en er voor mij zijn als ik dat nodig mocht hebben;
 • een perfecte kabeljauw gebakken en zelfs genoten van de worteltjes die ik daarbij maakte;
 • mooie inzichten, die ik kreeg in de afgelopen periode, over het leven en dat wat er eigenlijk écht belangrijk in is;
 • mijn wimpers die mooi kunnen groeien zo’n poos zonder mascara;
 • mijn favo klusser die, nadat hij hem weliswaar zelf gemaakt heeft, mijn voordeurbel weet te vinden en mij uit de brand helpt met klussen;
 • verse muntthee met honing;
 • als huilen overgaat in lachen.

En, wanneer heb jij je voor het laatst dankbaar gevoeld, voor de kleine dingen?

grateful

Recent Posts
Showing 2 comments
 • kliefje
  Beantwoorden

  Mooie voorbeelden. Fijn dat je door alle ellende ook nog de kleine, waardevolle dingen kunt benoemen.

  En ik?

  Eh?

  Ben momenteel even niet zo in the mood. Komt wel weer. Morgen denk ik.

  Houd moed jij! xx

 • Mrs. T.
  Beantwoorden

  Eigenlijk continu. Want wie het kleine niet eert … Heb het idee dat dat, hoe ouder ik word, hoe meer ik ze waardeer.
  Ik hoop dat december uitkomsten gaat brengen. En fijne momenten.

Leave a Comment