Afgevinkt!

 In Mevrouw H. maakt wat mee

Was het dat ik al in de Kerststemming verkeerde, dat ik mij liet overhalen om naar een singlesparty te gaan? De meisjes wilden weer eens een avondje ouderwets dansen en dat was ook best weer even geleden. Ik was een voorstander van het dansen en de gezelligheid maar het singlesparty aspect was niet aan mij besteed.

Eind van de middag had ik al een beetje zitten knikkebollen achter m’n bureau, dus ik maakte mij vooraf wat zorgen of ik de avond door zou komen zonder dichtvallende oogleden. Gelukkig had ik noodhulp in de vorm van ijsklontjes uit de vriezer, waarmee ik mijzelf weer een instant wakkere blik gaf.

Een singlesparty dus. Aangekomen op de parkeerplaats zaten we nog even in de auto te wachten op twee andere dames. Daar kregen we alvast een voorproefje van het singlesparty publiek. De gemiddelde singlesparty-ganger kon zo door naar de Toppers in concert. De dresscode hoogblond en korte jurkjes was bij ons niet doorgekomen maar we besloten, nu we er toch waren, toch maar een dansje te gaan wagen.

Het moet gezegd worden, het viel mij alles mee. Er waren meerdere zalen, je kon er Oud Hollands bowlen, swingen bij een gelikte band, een salsa workshop volgen en natuurlijk een rondje speeddaten. Dat laatste heb ik even overgeslagen overigens. Het duurde even voordat ik gewend was aan het bekijken en bekeken worden, ik geloof dat ík m’n voeten het meest bekeken heb die avond. Was als de dood oogcontact te maken met iemand die totaal m’n type niet was. Ik liep twee leuke mannen tegen het lijf die niet wisten hoe snel ze het pand moesten verlaten, waarna ik al hun bonnen kreeg en de dames de rest van de avond kon trakteren. Het was een goeie avond; “singlesparty bezoeken” kan afgevinkt worden op het foute to do lijstje van 2013.

De volgende avond speelde een band in de plaatselijke bruine kroeg, daar moesten wij natuurlijk ook even bij zijn. En daar keek ik wel om mij heen naar de aanwezige mannen. En het moet gezegd, dat viel mij niet tegen. Het duurde even maar bijna aan het eind van de avond durfde ik toch op die leuke man af te stappen. Ik raapte al m’n moed bij elkaar en liet hem weten dat hij voor mij de leukste van de avond was. ‘Dank je wel!” was zijn antwoord en daarop volgde “dat vind m’n vriendin gelukkig ook”. Waarna ik dodelijke blikken kreeg van de vriendin in kwestie, die vlakbij stond. Ach. Kleinigheidje hou je toch.

Het volgende moment waar weer geproost gaat worden is Kerstmis – Fijne Kerstdagen!

Recent Posts

Leave a Comment