Waar het om draait

 In Mevrouw H. maakt wat mee

Om mij heen waren mensen ontzettend druk met allerlei voorbereidingen voor Kerstmis. Kinderen hadden Kerstdiners op school, wat de moeders (en heel soms ook de vaders) in elkaar moesten flansen. In de supermarkt werd ik voorbij gesneld door mensen die rondrenden met boodschappenkarren volgeladen, waardoor het leek alsof de hongerwinter in aantocht was. In de rij bij de bakker werd er voorgedrongen alsof het om het laatste brood ging. Madness mensen!

Nou weet ik dat de in aantocht zijnde Kerst best voor een hoop stress kan zorgen. Ik raak soms zelf ook even in paniek van tevoren bij het idee aan cadeautjes kopen en de vraag of ik wel of geen goede outfit heb voor de verschillende vieringen. En nou heb ik geen klagen natuurlijk. Ik hoef niet te zorgen voor kindertjes met perfect gekapte kerstkapsels, gestreken blousjes en ontkreukte jurkjes. Ik hoef geen man te vertellen dat hij die outfit écht niet aankan naar dit Kerstfeestje, ook al is deze oude versleten zijn favo jeans. En ik hoef ook geen zes gangendiner voor te bereiden.

Maar in het kader van vrede op aarde en in de mensen een welbehagen zou ik willen zeggen; al is dat blousje niet gestreken, je kapsel wat verwilderd, ben je het dessert vergeten te kopen en draagt de man zijn favo jeans. Who cares! En dan nog eens iets; met deze storm hoef je je haar ook niet in model te föhnen hoor, dat doet de wind wel.

Wat ik dus maar wil zeggen is: Geniet gewoon lekker van het samenzijn, want is dat niet waar het uiteindelijk allemaal om draait? Precies!

Fijne Kerstdagen!

Recent Posts

Leave a Comment