Dag oud

 In Count Your Blessings - CYB

2021 nog een paar uur en het jaar is voltooid verleden tijd. Een jaar waarin ik hier minder deelde dan ooit. Een korte terugblik leert mij wel dat ik dit jaar een aantal mooie keuzes maakte. Wellicht gesterkt door de gedachte aan het leven dat maar zo afgelopen kan zijn, wat het verlies van mijn moeder mij ook leerde. En het besef dat ik mijn eigen geluk in de hand heb. Héél misschien blies zij mij vanaf die wolk wel wat extra wind toe, als duwtje in de juiste richting.

Het jaar waarin ik ‘tot nooit meer ziens’ zei tegen de baas en baan waarin ik mij niet gelukkig voelde. Huppelend kwam ik dan ook het nieuwe kantoor binnen, waar ik met open armen werd ontvangen. Ik sprong er nog net niet in, wat maar zo had gekund de nieuwe baas is namelijk wel een prettige verschijning. Die pandemie maakt toch wat terughoudend, geluk bij een ongeluk. M’n eerste indruk had dan wellicht direct de laatste geweest. Twee maanden later kan ik zeggen dat het een goede keuze is geweest (dat van dat niet springen uiteraard ook), deze nieuwe baan. En dat voor een plek waar ik mij ’s morgens om half 8 al mag melden. Het mag in de krant, zou mijn moeder gezegd hebben. Het goede nieuws komt niet verder dan mijn blog, maar mag er zeker in.

Het jaar waarin ik ontdekte dat ik nog verliefde gevoelens kon ervaren. De man die ik ontmoette bevond zich in een moeilijke situatie en verbleef in een revalidatiecentrum. We raakten niet uitgesproken en hij voelde als een magneet waarvan ik niet los kon komen. Zonder hem ooit echt vast te hebben gehad. Even dacht ik echt dat hij het wel eens kon zijn, de man waar ik al die tijd naar had verlangd. Hij had wel iets anders aan zijn hoofd en al was ik een fijne afleiding op afstand, hij moest werken aan zijn herstel. Na verloop van tijd werden de telefoongesprekken minder lang en bleven de appjes ook uit. Uiteindelijk leerde ik dat het geweldig was om dit te hebben ervaren en ben ik blij dat ik nog altijd wacht op een man bij wie ik deze gevoelens zal mogen ervaren.

Het jaar waarin mijn vader meer geluk had in de liefde dan ik. Na 55 jaar getrouwd te zijn geweest met mijn moeder, kon hij toch weer verliefde gevoelens ervaren. Hij ontmoette een dame die zijn hart sneller deed kloppen, wederzijds ook nog eens! Hoe bijzonder dat zij, na beide hun liefde te hebben verloren, beide weer open durven staan voor de liefde.
Hoe gek het in het begin ook voelde, bij mijn vader hoort natuurlijk gewoon mijn moeder, is het ze meer dan gegund. Mijn moeder had ook gewild dat hij weer gelukkig kon zijn. Al maakt dat het gemis van haar niet minder natuurlijk, is het wel fijn dat hij een lief nieuw maatje heeft gevonden.

Op de valreep van 2021 besloot ik een medium te bellen, het was al zeker een jaar geleden dat ik haar sprak. Destijds had ze me verbaasd met bijzonderheden die niemand wist en wat voorspellingen die niet precies uitkwamen, maar wel enigszins.
Na de dood van mijn moeder had ik het nog niet aangedurfd weer met haar te spreken. Te bang dat er geen boodschap voor me was of erger, mijn moeder vanaf haar wolk vond dat ik het allemaal niet zo goed aanpakte, hier op aard. En toch bleef er dat verlangen om een boodschap van mijn moeder te ontvangen. Dat ze goed aangekomen was, de wolken zo heerlijk waren om in te springen, als een kind in de ballenbak, alleen zachter.
De boodschap die volgens haar via mijn moeder doorkwam gaf mij nou niet het gevoel dat deze echt van haar afkwam. Ik had haar liever wat specifiekere dingen horen zeggen, als ‘waarom draag je mijn ring niet iedere dag’ of ‘die groene trui moet je niet meer dragen, die maakt je dik’ .. dan had ik tenminste geweten dat zij het écht was.
Het medium liet mij nog wel weten dat de liefde er aan zit te komen, waarschijnlijk begin maart, ze wist zelfs te vertellen hoe de man heet én dat hij een zoon heeft van 15 waar ik het goed mee kan vinden. Je begrijpt dat ik het bier koud zet en de deur wagenwijd open tegen die tijd. Want buiten sceptisch ben ik ergens ook een gelover.

2021, was niet mijn mooiste, maar ook niet mijn slechtste. Er waren moeilijke momenten, maar ook heugelijke. Het zit er bijna op en dat is maar goed ook want ik ben er klaar mee.
Voor 2022 gun ik je allereerst een sterk en gezond lijf (want is dat niet wat er écht toe doet ..) daarnaast veel mooie momenten met lieve mensen om je heen, dat er lichtpuntjes in het donker mogen zijn en bovenal je hart mag overstromen van liefde.

Ik ben toe aan nieuw. Dag oud!

Recent Posts
Showing 2 comments
 • Mrs. T.
  Beantwoorden

  Ik denk dat we allemaal wel toe zijn aan nieuw. En hopelijk ook gewoon anders en veel fijnerder (en milder).
  Dank voor je jaaroverzicht en voor jou al wat wenselijk is. Enne: veel plezier begin maart!

 • Kliefje
  Beantwoorden

  Wat fijn voor je vader!
  En voor jou, straks, in maart 😉
  Op een mooi jaar!
  xx

Leave a Comment