De positieve kanten van het gemiste EK

 In Mevrouw H. maakt wat mee

Dat hele EK is aan mij voorbij gegaan alsof het de start van de zomer van 2016 betrof. Het feit dat Oranje niet meespeelde bracht zeker ook positieve kanten met zich mee, durf ik achteraf te stellen.

Ondanks dat Oranje (‘wij’ laat ik begrijpelijkerwijs weg) niet meespeelde, heb ik wel aardig wat van het EK meegekregen. De meest interessante wedstrijden heb ik gezien. Ik kreeg al snel een zwak voor de underdog. Gunde het IJsland om verder te komen en werd bijna verliefd op supporters van Ierland. Volwassen mannen die andere supporters toezongen ‘Go home to your sexy wives’, vrouwen omringden om serenades te brengen en als klap op de vuurpijl een slaapliedje voor een baby zongen. Nou, dan ben ik om hoor.
Wij hadden natuurlijk ook het liefst massaal onze longen uit ons lijf gezongen met de prachtige chansons ‘Holland Holland Holland! ’ of ‘Nederland oh Nederland jij bent een kampioen’. Maar het mocht helaas niet zo zijn.
De heren voetballers van ons Oranje verstopten zich massaal op luxe jachten aan Costa’s, om blikken-die-konden-doden vanuit het vaderland te ontvluchten, vanwege het gemiste EK natuurlijk.

On the bright side; wij werden de afgelopen maand niet dagelijks geconfronteerd met foto’s van de voetbalvrouwen op voorpagina’s van kranten; Harry Vermeegen is niet op tv verschenen; er was zelfs geen EK in Lingerie te zien met ’s lands meest getalenteerde bankhanger Andy van der Meijden.

Persoonlijk vond ik het ook een bijzonder positief gegeven dat ik mij niet in het oranje hoefde te hullen, aangezien deze kleur mij in het geheel niet flatteert. Groen staat mij beter (nog een reden om een Ier aan de haak te slaan).
Er vielen geen keuzes te maken bij wie de wedstrijden van oranje gekeken moesten worden. Ik kocht geen oranje tompoucen, geen oranje paprika chips, geen oranje cowboy hoed, geen oranje slingers en geen oranje tulpen. Ik haalde zelfs geen bier in huis. Dubbel positief, het gemiste EK voor Nederland scheelde mij dus geld én ik kwam er geen kilo’s van aan.

En als we hadden moeten verliezen van een hinkelende Christiano Ronaldo hadden we ons ook kapot geschaamd natuurlijk. Neh, we hebben er weinig aan gemist dat hele EK.

Op naar het WK!

Recent Posts
Showing 4 comments
 • kliefje
  Beantwoorden

  Ik -als bijna voetbal hater- vond het zalig rustig. Een man die gewoon beschikbaar was, niet die eindeloze voor- en nabeschouwingen. Kortom: een prima EK! 😉

  • Mevrouw H.
   Beantwoorden

   Haha! Dat heb ik ook gemist de voor- en nabeschouwingen!

 • Mrs. T.
  Beantwoorden

  Ik was zomaar vierde in de poule! 🙂

Leave a Comment