Weekend, wereldkeukens en de glimlach

 In Mevrouw H. maakt wat mee

Dit weekend gaf ik mijzelf even vrijaf van het gezondheidsregime waar ik mij de afgelopen weken aan hield. Ik bevond mij namelijk in omstandigheden waar ik volledig van wilde genieten.

Van een vriendin had ik voor mijn verjaardag nog een kaartje voor het concert van Morgan Heritage gekregen, die op het Kwaku festival optrad. Op Kwaku waanden wij ons weer even op Jamaica, waar wij jaren terug een rondreis hebben gemaakt. Er hing een relaxte sfeer, er was Surinaams bier en eettentjes met de lekkerste gerechten uit de Surinaamse, Hindoestaanse, Caribische en Afrikaanse keukens. Ik kon het dan ook niet laten om daar een beetje van mee te genieten. De Surinaamse Bara met kip was zó lekker dat ik in staat was nog een portie mee naar huis te nemen. Dat laatste heb ik niet gedaan, maar ik heb er wel van genoten! Yah man!

De dag erna werd ik uitgenodigd om een hapje te eten in een Italiaans restaurant. En dan bedoel ik niet het soort waar je basic pizza of pasta’s op je bord vindt. Wij werden verrast door een paar gangen die de chef zelf had samengesteld, inclusief bijbehorende wijn. De verschillende gangen smaakten verrassend goed, zelfs dat gerecht dat wij beiden nooit vrijwillig zouden bestellen was om je vingers bij af te likken. Een culinair Italiaans avontuurtje. Het werd een perfecte avond, met bijzonder aangenaam gezelschap. Zo’n avond waarop alles lijkt te kloppen. En waarover ik achteraf alleen maar kan denken: Mama Mia!

Zondagochtend vroeg heb ik mij heus weer netjes gemeld bij de Bootcampclub, al voelde ik tijdens de training de Italiaanse wijn nog wel in m’n knieën zitten. De rest van de dag bleef de glimlach door gedachten aan de avond ervoor aanwezig. La vita è bella.

Recent Posts
Showing 5 comments
 • kliefje
  Beantwoorden

  Soms moet je gruwelijk loslaten. Niks mis mee 🙂

 • Mrs. T.
  Beantwoorden

  Lekker zeg, zo’n uitje. Hier afgelopen weekend drie dagen kunst- en cultuurfestival. Was ook heerlijk.

 • Sander
  Beantwoorden

  Mijn complimenten Sandra, je schrijft zoals je bijzonder ……

 • Sander
  Beantwoorden

  Bijzonder zoals je bent en dat is een hele mooie eigenschap om trots op te zijn.

  • Mevrouw H.
   Beantwoorden

   Nou nou .. .ik ga er bijna van blozen.

Leave a Comment