En zo was het ineens alweer Kerstmis

 In Mevrouw H. maakt wat mee

Dit jaar werd mijn kerstpakket van kantoor thuisbezorgd, wat een luxe. Zo hoefde ik zelf niet met de grote doos te sjouwen. Er daarin trof ik ook nog eens een mooi gevoerd dekentje. Helemaal wat ik nodig had; gewikkeld in mijn dekentje kon ik zo mooi voor de 3e keer naar The Holiday kijken.

Moeders opperde om dit jaar eens lootjes te trekken, zo hoefden we niet voor iedereen een cadeautje te kopen. Helemaal prima. Dus ik stuurde vanaf lootjestrekken.nl de uitnodiging naar iedereen en … er gebeurde niets. Mijn familie blijkt nog niet heel erg digitaal up to date, zogezegd. Vervolgens heb ik iedereen gebeld om aan te geven dat ze wel op het knopje ‘lootje trekken’ moesten klikken. Nadat we dat allemaal hadden gedaan bleek zusje niet meer te weten wie ze had getrokken, het mailtje met die informatie was uit haar mailbox verdwenen. Moeders verklapte ondertussen per ongeluk wie ze had toen ze vroeg waar ze datgene dat op het lijstje van zwager stond kon kopen. Uiteindelijk hebben we elkaar maar persoonlijk verteld wie wie getrokken had en wat de wensen waren. Tot zo ver de verrassing. Gelukkig waren de wensen op mijn lootje via internet aan te schaffen dus ik hoefde de deur niet uit.

De kerstboom die ik aanwees bij de bloemenman op de hoek, bracht hij persoonlijk naar één hoog. Ik hoefde alleen maar aan te wijzen waar ik het boompje wilde hebben. Vervolgens hoefde ik er alleen nog maar een lampie en wat ballen in te hangen. En zo was het ineens toch weer snel 24 december geworden en kwam de Kerstsfeer ook bij mij een beetje binnen.

Ik las ergens dat je Jezus overal kunt tegenkomen, zelfs in de supermarkt. En dat je dan niet verbaasd hoeft te kijken. Het was een oproep van een kerk, waarin wij welkom werden geheten. En schijnt plek te zijn voor ons allemaal, ook deze kerst. Nou ben ik Jezus zelf nog niet tegen het lijf gelopen maar ik vind het ook niet helemaal fair om de plek van mensen die hem al wel kennen in te nemen in de kerk. Misschien kom ik wel een keer langs als hij wat meer tijd heeft om mij te ontmoeten.

Voor de komende kerstdagen zou ik willen zeggen; geniet van het samen zijn, al dan niet in de kerk. Wees gewoon daar waar jij het meeste een kerstgevoel beleeft met lieve mensen om je heen.

Fijne Kerstdagen!

Merry Christmas Mw H

Recent Posts
Showing 2 comments
  • Mrs. T.
    Beantwoorden

    Fijne feestdagen! En veel plezier met de resultaten van de lootjes.

  • Ron
    Beantwoorden

    Leuk verhaal weer 🙂 Leuk ook dat je je huisje gezellig maakt met een kerstboom. Ik heb dit jaar het grote ding met de ballen en de piek op zolder laten staan, en mezelf een mini-boompje aangeschaft, compleet met lichtjes erin. Hup op een tafeltje neergezet, stekker in het stopcontact en laat de kerst maar beginnen ! Oja en nog wat van die beesten met bewegende muziekoren en ander gezellig spul. Ik ben al helemaal into kerst !

Leave a Comment