Hoe Sjaak Afhaak aan een nieuwe naam werkt

 In Mevrouw H. maakt wat mee

Het duurde even maar ik zit weer in de lift omhoog, qua gezondheid dan. Nou ga ik meestal liever met de trap maar in dit geval maak ik graag een uitzondering.

Dat gevoel dat ik er even helemaal niet meer bij hoorde, bij de werkende mens, dat had er wel ingehakt. Als ik zomaar 9 weken vrij was geweest en ik voelde mij goed, dan had ik daar vast bijzonder van genoten. In dit geval lag het iets anders. Ik voelde mij niet goed, genoot ook niet en wilde liever vandaag dan morgen weer dat alles normaal was.

Ik ben inmiddels ook weer begonnen met werken. De eerste twee weken nog wat voorzichtig, om de dag 3 uurtjes. Dat was even wennen en in de middag mocht ik van mezelf dan ook nog even snurken. Maar deze week heb ik al weer dagelijks tot 14.00 uur gewerkt. Ik doe dan nog niet full time mee, maar ik heb wel weer het gevoel dat ik er weer een beetje bij hoor. De eerste dag was ik wel wat nerveus om de baas en collega’s weer onder ogen te komen. Na mijn lange afwezigheid met het vage ziektebeeld, was ik bang dat ik ervan verdacht werd dat ik thuis lekker met de beentjes omhoog lag te zappen tussen Dr Phil en Greys Anatomie. Niets was minder waar maar hoe maak je dat duidelijk, als zelfs de artsen mij niet konden vertellen wat ik mankeerde. Het is dat ik beter wist, anders had ik mezelf ook voor hypochonder aangezien.

Nadat het natuurgeneeskundige orakel had gesproken en ik dus ‘officieel’ in het bezit was van een parasiet in mijn dikke darm, kon ik alleen maar werken aan mijn herstel met de door haar voorgeschreven middelen. Deze week heb ik haar nog even bezocht en ze gaf aan dat ik nog niet helemaal verlost ben van de parasiet, maar met wat extra pepmiddelen denkt zij dat ik er binnen een week of drie toch wel helemaal vanaf moet zijn. Met veel dank voor deze uitspraak en dikke omhelzing verliet ik haar praktijk weer.

Na drie maanden mocht ik deze week dan eindelijk ook nog eens onder een scan gaan liggen. En, al verwacht ik daar inmiddels helemaal niets meer van, het is dan toch prettig dat eventuele andere zaken nog worden uitgesloten.

Ik voel wel dat ik er nog niet helemaal ben. Nu ik weer aan het werk ben, heb ik daarnaast helemaal geen energie meer om nog ‘leuke dingen’ of überhaupt dingen te doen ’s avonds. Ik mis het nog steeds om niet te sporten of weinig af te kunnen spreken.
‘Sjaak Afhaak’ hoor ik ze denken, als ik weer eens niet mee ga en dat voelt niet fijn. Aan de andere kant ga ik er vanuit dat de mensen die mij lief vinden er wel begrip voor zullen hebben, dat ik er nu even niet bij ben. En bij geen begrip vind ik die mensen niet meer lief, zo werkt dat dan ook wel weer.

Nou was ik hier ook wat stil, de afgelopen periode. Als ik de energie weer krijg, hoop ik jullie en vooral mijzelf natuurlijk (!) weer te kunnen vermaken met goede verhalen. Ik zal de datingapp weer eens afstoffen en eens kijken of daar nog wat te beleven valt. Dan hoef ik nog niet direct de deur uit natuurlijk, maar wie weet wandelt er dan vanzelf een leukerd bij mij naar binnen.
En dan hoop ik binnenkort weer aan een nieuwe nickname te komen, want om nou ‘Sjaak Afhaak’ te zijn, daar ben ik zelf ook wel een beetje klaar mee.

Recent Posts
Comments

Leave a Comment