Mijn hart is voor jou

 In Mevrouw H. denkt na

Het Universum heeft volgens mij alles helemaal uitgestippeld; waar en wanneer ik ter wereld kwam, welke mensen mij mochten opvoeden, wanneer ik de liefde zal vinden maar zeker ook: wanneer het mijn tijd is. Van mij mag dat nog best een poosje duren, ik heb zo het idee dat ik hier nog niet helemaal klaar ben. Ik zou graag nog alle tijd krijgen m’n dromen na te jagen en het doel van mijn aanwezigheid hier ontdekken. Want dat is me nog niet helemaal duidelijk. Wat mijn doel is hier.

Het is natuurlijk niet zo dat ik in de tussentijd, de tijd dat ik hier mag zijn, niets doe. Ik doe m’n best er iets van te maken, doe de dingen waarvan ik denk dat dat goed is. In die tijd die ik hier nog heb, hoop ik ook nog wat geluk te vinden.

Maar áls het mijn tijd is, dan mogen ze álles van me hebben! Als ik er niet meer ben straks, geef ik alles met liefde weg. Ik vind het eigenlijk wel een mooie gedachte, dat ik met mijn hart, longen, nieren of lever nog iemand blij kan maken, als ik het zelf niet meer nodig heb. Soort van kringloop, tweedehandsje, waarmee je iemand die het nodig heeft weer zo goed als nieuw kan maken.

Ik geloof echt dat er méér is, als ik er niet meer ben. M’n lichaam mogen ze hebben, maar ik denk dat m’n ziel verder gaat. Al is het me nog niet helemaal duidelijk waar naartoe. En dát vind ik dan wel minder eigenlijk, het idee dat je niet weet waar je naartoe gaat, als je er niet meer bent. Ik ben namelijk nooit zo van de verrassingen. Surpriseparty’s zijn ook niet zo aan mij besteed. Dat er dan ook nog zo’n surpriseparty na je dood is, zo’n feest waarvan iedereen die er al niet meer is weet hoe het voelt, terwijl het voor jou de allereerste keer dood is, is niet echt mijn idee van een feestje. Maar wie weet, wacht er wel een heel nieuw avontuur aan de overkant! Maar in de tussentijd, blijf ik mijn dromen najagen en ga verder met het avontuur dat leven heet.

En mocht je het nodig hebben, als het voor mij niet meer wil kloppen, is mijn hart voor jou.

Recent Posts

Leave a Comment