Mooie momenten uit het afgelopen jaar

 In Count Your Blessings - CYB

Het afgelopen jaar zijn er meer dan een paar momenten geweest waar ik met een glimlach aan terugdenk. Voor het half-lege-glas type dat ik ben is het belangrijk om dit soort momenten te herinneren en te benoemen. Al denk ik dat je beter vooruit kunt kijken dan terug, vind ik ook dat ik op de valreep nog best even terug mag kijken naar wat dit jaar mij bracht.

Met stip op 1. Het was het jaar waarin mijn ouders de liefde vierden! Vijftig jaar geleden zeiden zij officieel Ja, beloofden elkaar om ‘in voor- en tegenspoed’ samen te zijn. Dit Gouden Huwelijk mochten wij met ze mee vieren. We genoten met elkaar aan de Zeeuwse kust en proosten op de liefde die zij nog altijd voor elkaar voelen. Zus en ik hadden stiekem nog een kleine surprise party georganiseerd en als ik dat filmpje van het ‘Surprise!’-moment terugkijk krijg ik zo weer tranen in mijn ogen, van geluk!

2. Huize H. 2.0 – Ik kocht een huis! Nou kocht ik ooit eerder een huis – back in the days – met mijn lief van toen, maar dat was met z’n tweeën. Begin februari kocht ik een heus huis voor mijzelf, de oude kater en dikke lapjespoes. In een fijne buurt met, naar ik nu weet, lieve buurtjes. Bijzonder heugelijk moment. Een groep lieve vrienden en familie stond klaar om mij te helpen verhuizen en lieve voetbalvriendinnen kwamen zelfs helpen poetsen en dozen uitpakken. Goed om te beseffen dat er altijd lieve mensen om mij heen zijn.

3. Ik vond een baan! Al had ik hoop bijna opgegeven. Veel sollicitatiebrieven, gesprekken en zelfs een sollicitatie-speeddate verder werd het lange wachten beloond! Erg fijn ook om de onzekerheid over een vast inkomen achter mij te kunnen laten. Ik geef toe, ik moest er even wennen maar inmiddels heb ik mijn draai er aardig gevonden.

Verder heb ik in 2017 mogen proeven van de liefde zonder een “ze leefden nog lang en …” aan het einde. Er volgde een korte maar hevige verliefdheid, die eigenlijk kwam doordat ik per ongeluk een roze bril opgezet had. Heerlijk om te beseffen dat het nog kan, verliefd worden! Na het afzetten van de bril moest ik even slikken toen alles gewoon weer hetzelfde was als voorheen. Vervolgens kwam ik weer bij mezelf en besefte ik dat ik eigenlijk alleen maar een beetje meer van mezelf hoef te houden. Het leven is zo simpel.
Na het overdenken van het afgelopen jaar ben ik bovenal dankbaar voor de lieve mensen in mijn leven. Van oude vrienden die er nog altijd zijn als ik ze nodig heb, tot nieuwe contacten die wellicht uit kunnen groeien tot vriendschap.
Buiten bovengenoemde top 3 startte ik ook nog met een traject voor persoonlijke groei waar ik veel aan heb en dat ik in 2018 voort zal zetten. Ik heb dingen afgestoten waar ik mij minder goed bij voelde en dat geeft rust en ruimte. Het nieuwe jaar ziet er dan ook veelbelovend uit. Ik zal de zoektocht naar mijn bestemming onverminderd voortzetten.

En dan is het nu tijd om uit te kijken naar wat het nieuwe jaar ons te bieden heeft. Voor 2018 wens ik jou in ieder geval veel mooie momenten vol liefde en in goede gezondheid. Geniet van dat wat er op jouw pad komt!

Recent Posts
Comments

Leave a Comment