Nieuw!

 In Count Your Blessings - CYB

Het is nieuw! En zo’n bijzonder getal 2020!
Ik heb er naar uitgekeken en ben echt toe aan deze ‘nieuwe ronde, nieuwe kansen’, al besef ik heel goed dat je iedere dag nieuwe kansen kunt creëren voor jezelf. Voor mij helpt deze overstap naar een nieuw jaar toch een beetje extra om ook nieuwe stappen te gaan zetten.

In mijn agenda van 2019 zie ik dat ik een jaar geleden precies 7 kg lichter woog, terwijl ik mijzelf vorig jaar op deze dag extreem dik voelde. Kun je nagaan hoe dik ik nu ben. En toch ben ik er iets meer oké mee op dit moment. Nu kan ik zeggen dat dat gewicht te wijten is aan het medicijn dat ik slik om happy te blijven, maar ik kan niet ontkennen dat ieder pondje toch vooral door het mondje gaat. Ik zal dan ook met de vinger naar mezelf wijzen en die vingers niet steeds richting mijn mond sturen. Ik wil graag minder, maar bovenal wil ik gezond en blij zijn.

Vorig jaar heb ik mijn eerste officiële schrijfklus aangenomen! In 2020 zijn stukken van mijn hand terug te lezen in een tijdschrift. Het was goed om van te leren, toch voelde ik na een paar maanden steeds meer dat deze manier van schrijven niet bij mij past. Al was het altijd een wens om meer met schrijven te doen, moest ik aan mezelf (en de opdrachtgever) toegeven dat ik hier uiteindelijk niet gelukkig van werd. De keuze om te stoppen is dan ook de juiste geweest. Het was een mooi leerproces, goede ervaring en ik voel dat ik zeker meer wil doen met schrijven in de toekomst.

Mijn motto voor 2020 is ‘Goed voor mezelf zorgen’! En dat in de breedste zin van het woord. Voorop staat dat ik gezonder wil leven, meer de tijd nemen om (gezonde) maaltijden voor te bereiden, zodat ik daar ook meer van ga genieten en mij fitter ga voelen. Daarnaast wil ik lekker blijven sporten en bewegen in het algemeen. Op kantoor zit ik toch zo’n acht uur per dag op mijn derrière, hoe relaxt ook, het kan niet goed zijn voor de mens.

Het afgelopen jaar heb ik mijn best gedaan om ‘te zaaien’ en als alles verloopt volgens plan mag ik dit jaar gaan oogsten. Zodra ik hier meer over kwijt kan zal ik dat zeker delen. Voor nu wat cryptisch en onwerkelijk nog maar ik ben positief over dat wat er op mijn pad mag gaan komen dit jaar.
Ik ga er hoe dan ook iets moois van maken en wens dat jou ook toe!

 

Recent Posts
Comments
  • Mrs. T.
    Beantwoorden

    Zo, dat klinkt wel heel spannend van dat zaaien en oogsten. Ik ben benieuwd. Ook wel naar die schrijfklus die je had, waar was dat dan voor?

    Ik hoop dat jouw 2020 een geweldig jaar wordt.

Leave a Comment