Precies, zoals het hoort te zijn

 In Count Your Blessings - CYB

December viel zomaar met de deur in huis. Ik had volgens mij last van een writer’s block, al kan het ook luiheid geweest zijn. Ik had kunnen schrijven over de grote klus die ik samen met collega’s aanpakte, de kantoor-verhuizing, over de award die ik na dat project in de wacht sleepte. Over dat het wel erg prettig is je gewaardeerd te voelen voor hetgeen je allemaal doet voor ‘de zaak’. Dat werken kost namelijk verdomd veel vrije tijd, dan kun je er toch beter een goed gevoel aan overhouden, overall.

Ik had kunnen schrijven over hoe ik, na het verdriet om het verlies van de oude kater en lapjespoes, toch mijn hart weer open stelde. Dat ik via de verhuisdierensite, twee cyperse zussen een nieuw huis heb gegeven en ik inmiddels voorzichtig toch wel warme gevoelens voor de zussen ontwikkel.

Inmiddels zijn de donkere dagen voor Kerst aangebroken. De dagen met de kantoor-kerstlunch, het uitpakken van het niet-verwachte kerstpakket, dagen waarop ik cadeautjes kocht, boodschappen deed en zelfs het huis versierde volgens traditie.
Ik kocht kerstkaarten maar schreef ze niet. Zonde! Want ik hou er zelf zo van, een handgeschreven kaart met een persoonlijke boodschap sturen, ontvangen is nog beter natuurlijk. Geen excuses behalve tijdgebrek. Degenen die ik heel erg lief heb zal ik hopelijk binnenkort persoonlijk een knuffel komen geven. En voor al die anderen die mijn kaart gemist hebben dit jaar, Mea Culpa!

Mijn Kerstvakantie is inmiddels ook aangebroken (yay!), de Kerstboom staat al weer even te stralen .. de cyperse zussen hebben de ballen vooralsnog laten hangen, dus so far so good. Het begint er zowaar op te lijken dat de kerststemming Huize H heeft bereikt. Ho Ho Ho!
Kaarsjes branden, de cyperse zussen zijn in diepe slaap, Sublime FM geeft mij een muzikale mix van ‘Funk, Soul & Christmas’. Op dit moment voel ik mij volkomen tevreden met mijn kop thee achter mijn laptop. Het voelt alsof alles precies is, zoals het hoort te zijn.

Ik wens jou ook bijzonder fijne Kerstdagen en dat alles precies mag zijn, zoals jij graag wil dat het is. En mocht het onverhoopt toch helemaal anders lopen dan gehoopt en het enige dat je je achteraf kunt bedenken is ‘ik heb het overleefd’, weet dan dat dat ook goed is!

ж χ Fijne Kerstdagen! χ ж


Recent Posts
Comments
  • Mrs. T.
    Beantwoorden

    Voor jou heel fijne feestdagen (althans, wat er nog over is) en een 2019 dat je brengt wat je wenst.

Leave a Comment